Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politibetjent veltet mann ut av rullestol

Ba Brian Sterner (32) om å reise seg opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere politifolk får kraftig kritikk etter denne videoen har gått rundt på amerikanske TV-stasjoner de siste dagene. Videoen viser hvordan en politibetjent i Tampa i Florida tipper en mann ut av sin egen rullestol, melder FOX News.


Et overvåkningskamera fanget opp at Brian Sterner (32) ble veltet ut av rullestolen for at politifolkene skal få sjekket lommene hans. Han var arrestert for en trafikkforseelse.

Den kvinnelige politibetjenten som veltet rullestolen er nå suspendert, sammen med tre andre politibetjenter som også var til stede under hendelsen, ifølge BBC News.

Ba ham reise seg

Sterner var utsatt for en ulykke som 14-åring, og har siden det sittet i rullestol. Han har ingen følelse i beina, men kan bruke armene såpass mye at han kan kjøre bil. Men politifolkene var ikke så sikre på at han virkelig trengte rullestol, og ba ham om å reise seg opp.

- Hun skjønte ikke at hun spurte meg om å gjøre noe jeg ikke klarer, fortalte Brian Sterner til lokalavisa The Tampa Tribune.

Deretter gikk politibetjenten bak rullestolen og vippet den forover, slik at Sterner falt hardt mot gulvet. Hun og en annen politibetjent leter gjennom lommene til Sterner, og får senere hjelp av to andre til å løfte ham tilbake i rullestolen.

Sterner sier til The Tamba Tribune at han ønsker at politibetjenten blir siktet for mishandling.

image: Politibetjent veltet mann ut av rullestol

- Kan ikke forklares

Onsdag kom sheriffen i Hillsborough County med en skriftlig beklagelse overfor Sterner.

- Jeg er personlig flau og sjokkert over den horrible behandlingen Sterner fikk. Jeg kan ikke og vil ikke en gang prøve å komme med en forklaring på det som vi ser på denne videoen, uttaler sheriff David Gee.

Saken blir nå etterforsket internt, og politiet vil ikke uttale seg om en eventuell siktelse mot politibetjenten før etterforskningen er ferdig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media