Politibil ble «torpedert» i dramatisk biljakt, mistenkte tyver kom seg unna

Biljakt ved Noresund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politibil ble påkjørt to ganger mens den jaktet på to maskerte innbruddstyver i en stjålet Ford Transit natt til onsdag.

Den første meldingen om innbruddet kom fra et vitne klokka 3.50, opplyser politiet. To maskerte menn rømte fra stedet i en hvit Ford Transit med lasteplan da de ble oppdaget, og politiet tok opp jakten.

Under biljakten som fulgte ble politiet to ganger «torpedert» av innbruddstyvene.

- Ingen av politifolkene er blitt skadd, men det er store materielle skader på politibilen, sier operasjonsleder Arve Bjerke i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Det var NRK som først meldte om saken.

Den første episoden skjedde da Forden rygget inn i politibilen. Men politibilen var ikke verre skadd enn at den fulgte på. Senere møtte politibilen på Forden i en sving ved Noresund. Da ble politibilen påkjørt i fronten.

Etter dette forsvant innbruddstyvene i et uoversiktlig område med mange veier, opplyser Bjerke. De er fortsatt på frifot.

- Flere politipatruljer og politihelikoptre har deltatt i søket. Vi leter fortsatt etter bilen og gjør nå finsøk i området, sier han.

Bilen innbruddstyvene forsvant i, var en stjålet Ford Transit med prøvenummer BY200. Politiet er interessert i tips fra folk som kan ha observert bilen.

Det var bedriften MobilData på Kjemperud i Modum som ble utsatt for innbruddet.

(NTB)