Politibil ødelagt etter biljakt

En politibil ble ødelagt da politiet på Romerike i kveld tok opp jakten på to personer som stjal penger i kassen på en Rema 1000-forretning. En person er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Tyveriet skjedde like før stengetid klokka 21. Tyvene stakk fra forretningen i en hvit kassebil. En patruljebil fikk øye på fluktbilen langs Trondheimsveien like etter, og tok opp jakten langs Hellerudsletta mot Gjelleråsen, sier vaktsjef Jan-Erik Fossneset ved Romerike politikammer.

I et forsøk på å riste av seg politiet, kjørte de to tyvene inn i et boligområde, og tok blant annet en snarvei gjennom en hage, før flukten fortsatte langs riksvei 4. Underveis kjørte de to tyvene inn i en politibil, som fikk omfattende skader.

-Vi måtte senke tempoet noe da fluktbilen begynte å gjøre noen farlige forbikjøringer. Vi ble liggende noe etter, og ved Slattum i Nittedal kommune satte de to mennene fra seg bilen og flyktet til fots. Vi greide å pågripe en, en mann på omkring 30 år, forteller Fossneset. Den andre mannen var ved 23-tida fortsatt på frifot.

-Vi vet hvem han er, han er 35 år gammel, hjemmehørende i Romerike og en gammel kjenning av politiet, sier vaktsjef Jan-Erik Fossneset. Det er uklart hvor mange penger de to mennene fikk med seg, ifølge Fossneset bar mannen som ble pågrepet en del penger fra ranet på seg.

(NTB)