Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politibil rykket ut alene

For andre gang skjer det uforklarlige ting med Kragerøs patruljebiler. Nøklene hang inne på vakta, men politibilen fant det for godt å starte selv. Den kjørte over plenen og endte i rekkverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannsbetjenten parkerte patruljebilen, stakk nøkkelen i lomma og gikk inn til sine kolleger på politivakta i Kragerø fredag morgen. En stund etter hørte de motorstøy, etterfulgt av et smell.

Det var patruljebilen som hadde startet av seg selv, kjørt over plenen og inn i det verneverdige trappegelenderet til politistasjonsbygningen. Ifølge avisa Varden sto den der og spant til noen fikk koblet fra batteriet.

- Selve episoden kan vi le av, men vi må kunne stole på at bilene vår står der de skal. Tenk om vi er ute på oppdrag og bilen plutselig begynner å kjøre inn i folk, sier politiavdelingssjef Øystein Skottmyr til Dagbladet.

Men det er ikke første gangen at Kragerø-politiet opplever noe slikt. For to år siden gikk en Ford Mondeo til angrep på en gravemaskin mens den skulle stå parkert. Bilen ble returnert til fabrikken, men noen forklaring fikk politiet aldri.

Kjøringen fredag skjedde også med en Mondeo, og også denne er sendt tilbake.

- De har en tendens til å gå av seg selv, disse bilene. Men vi aner ikke hvorfor, sier Skottmyr.

Det er ikke meldt om liknende episoder andre steder i landet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media