Politibiler kan få kjøreforbud

Fanger er sikret dårligere enn politihundene når de fraktes i cellebiler.

IKKE SIKRING: Innsatsleder Kjell Ove Sørenmo og fange viser hvor usikret de er bak i politibilen. Foto: TORBJØRN BERG
IKKE SIKRING: Innsatsleder Kjell Ove Sørenmo og fange viser hvor usikret de er bak i politibilen. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| PORSGRUNN (Dagbladet.no): - Jeg kommer til å ta saken opp med vårt hovedverneombud. Kommer vernetjenesten til at sikkerheten er for dårlig, kan den nekte bruk av bilene, forteller Tor Ragnar Steffensen, hovedtillitsvalgt ved Telemark politidistrikt.

Han forteller videre at saken som Dagbladet brakte i avisa søndag 28. juni har fått bred oppmerksomhet innad i politiet, og gitt Steffensen mange støtteerklæringer.

Steffensen sjøl reagerer sterkt på nyheten om at cellebilene kjører på en dispensasjon fra 1991.- Man kan saktens lure på hvorfor det i det hele tatt ble gitt dispensasjon. Det er jo sikkerhet vi snakker om her, sier han.

Eldgammel dispensasjon- Det viser seg at politiets såkalte cellebiler kjører på en dispensasjon gitt i 1991. Dette må vi se nærmere på, og vil helt klart bli et tema, når vi møter politiet i et møte etter sommerferien, forteller Erik Sætre, senioringeniør i vei- og trafikkavdelingen i Vegdirektoratet.

- Betyr dette at bilene kan bli satt i garasjen?

- Jeg verken kan eller vil ikke forskuttere hva som kommer til å skje i denne saken. Vi kommer imidlertid ikke til å foreta oss noe umiddelbart, da blir det vel kaos. Men det er klart at sikkerheten ikke er så god som ønsket. Vi må se hvordan dette kan løses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer