Politibomba i Ski: Siktelsen utvidet til terrorbombing

Mannen i 40-åra ble siktet for drapsforsøk. Nå er siktelsen utvidet til terrorbombing.

EVAKUERT: Politihuset i Ski ble evakuert etter funnet av den mistenkelige pakken. Det viste seg å være en pakkebombe. Foto: Freddie Larsen
EVAKUERT: Politihuset i Ski ble evakuert etter funnet av den mistenkelige pakken. Det viste seg å være en pakkebombe. Foto: Freddie Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

5. desember i fjor ble kundemottaket ved politihuset i Ski evakuert etter funn av en mistenkelig pakke. Dagen etter bekreftet politiet at pakken inneholdt en bombe.

En mann i 40-åra er siktet i saken. Onsdag bekrefter hans forsvarer, John Christian Elden, overfor Dagbladet at siktelsen har blitt utvidet til terrorbombing.

Siktet for terrorbombing

LEILIGHETEN: Bombesiktets leilighet ble undersøkt samme dag som han ble pågrepet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LEILIGHETEN: Bombesiktets leilighet ble undersøkt samme dag som han ble pågrepet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- 30. april utvidet de siktelsen fra drapsforsøk til terrorbombing etter straffelovens paragraf 138. Denne har en strafferamme på 21 års fengsel, opplyser Elden til Dagbladet.

- Denne endrede siktelsen har ingen betydning for at han fastholder at han ikke har sendt pakken, så han nekter også for denne, skriver Elden videre.

Politiadvokat John Skarpeid opplyser til Dagbladet at det er statsadvokaten som nå arbeider med saken.

- Saken er ferdig etterforsket og er nå sendt videre til statsadvokaten som skal ta stilling til om han kan tiltales. Underveis i etterforskningen har vi kartlagt så mye vi kan, og det blir opp til dem å bestemme hva han blir tiltalt for.

Skarpeid opplyser også at mannen i 40-åra fortsatt sitter i varetekt.

- Vi ønsker å holde ham inne på grunn av gjentagelsesfare.

Det var Østlandets Blad som omtalte saken først (krever innlogging).

VIDEO PUBLISERT 7. desember 2018: SPRENGSTOFF: Dette vet vi om den mistenkelige pakken sendt til politiet onsdag 5. desember - som viste seg å inneholde sprengstoff. Video: Freddie Larsen og NTB Scanpix. Klipp: Ingrid Cogorno Vis mer

- Skarp og reell bombe

Dagen etter funnet av pakken opplyste politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt om at det var en improvisert eksplosiv innretning (IED).

- Med andre ord er det en skarp og reell bombe med hensikt og potensial til å skade mennesker, sa han under en pressekonferanse.

Som Dagbladet tidligere har omtalt, ble pakken flyttet rundt i postens leveringssystem, før den 5. desember til slutt endte opp hos politiets postmottak ved politihuset i Ski. En kvinnelig ansatt stusset over at esken bare var adressert til politiet og var derfor ekstra forsiktig.

Kjent for politiet

7. desember ble mannen pågrepet og siktet for drapsforsøk. Mannen var godt kjent fra politiet fra tidligere, blant annet for trusler mot politi og domstol, opplyste Øst politidistrikt den gang.

Samme kveld tok bombegruppa seg inn i mannens leilighet. Frykt for at den siktede på noe vis hadde satt opp noen feller førte til et stort oppbud fra nødetatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer