Politico: Trump girer opp hevnplanene

Siden Donald Trump ga fra seg nøklene til Det hvite hus, har det vært uvanlig stille fra ham. Nå skriver Politico at han girer opp hevnplanene sine – mot medlemmer av sitt eget parti.

SPLITTET STEMNING: Det har vært splittet stemning i Det republikanske partiet den siste tida. Dagen etter at Trump ble frikjent for riksrettsanklagene i Senatet, var republikanerne uenige om hans rolle i veien videre. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
SPLITTET STEMNING: Det har vært splittet stemning i Det republikanske partiet den siste tida. Dagen etter at Trump ble frikjent for riksrettsanklagene i Senatet, var republikanerne uenige om hans rolle i veien videre. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble det kjent at USAs avgåtte president Donald Trump skal holde sin første tale etter at han forlot Det hvite hus 20. januar.

28. februar skal han tale på Conservative Political Action Conference (CPAC) i Orlando i Florida, et av USAs største årlige konservative møter.

- Der vil han snakke om Det republikanske partiets (GOP) framtid og den konservative bevegelsen, sier en kilde med kjennskap til planene, til CNN.

Det ventes også at han vil angripe Joe Bidens innvandrings- og grensepolitikk på møtet, opplyser kilder til AFP og Axios.

Viktig indikator

Talen kan ses på som et løfte til partiet om at han vil støtte deres kandidater i neste års mellomvalg, der det skal utdeles plasser til Senatet og Representantenes hus, og guvernørvalg skal holdes.

CPAC er også en historisk viktig plattform for håpefulle republikanske presidentkandidater å vise seg fram.

- På et eller annet tidspunkt må enhver seriøs republikansk presidentkandidat teste sin popularitet og sitt budskap på CPAC. I over 40 år har det vært første stopp i det republikanske partiets prosess, sier den republikanske konsulenten Bob Heckman til The Hill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer