Politidirektør blir likestillingsombud

En god nyhet, både for kriminelle og Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring: Fredag ble Beate Gangås (42) nytt likestillingsombud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det har begynt å gå opp for meg hva jeg har sagt ja til. Og det kribler i magen, sier Beate Gangås.

Siden 1992 har hun vært ansatt i politiet. De siste fire åra har hun ledet seksjon mot organisert krim i Politidirektoratet. Siden april i år har hun fungert som assisterende politidirektør. Gangås tror tøffheten fra tida i politiet vil komme godt med.

-  Trenger tøffhet

-  Trenger vi ikke litt tøffhet i likestillingsarbeidet, da? Jeg tror mange av egenskapene som er viktige i politiet, også blir viktige i denne jobben.

Gangås bor i Moss, sammen med sin kvinnelige partner. Hun har lenge vært åpen lesbisk, og Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring har allerede gått ut og jublet over utnevnelsen.

Åpen lesbisk

-  Jeg er glad for det, de er blant organisasjonene jeg ønsker å samarbeide med, sier hun. -  Og jeg forstår at det vil bli fokusert på at jeg lever i partnerskap. Jeg tror vi har kommet lenger på dette området enn bare for noen år siden. Nye generasjoner har en mye åpnere holdning, selv om vi fremdeles har langt igjen, sier hun.

Og nettopp dette vil bli en av hennes viktigste kampsaker.

NYTT OMBUD: Beate Gangås.