VÅPEN: Etter alt å dømme kommer Faremo til å følge rådet om lagring av skytevåpen i alle politikjøretøy. 
FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
VÅPEN: Etter alt å dømme kommer Faremo til å følge rådet om lagring av skytevåpen i alle politikjøretøy. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Politidirektoratet foreslår våpen i alle politibiler

Samt at politiets innsatspersonell skal ha personlig våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter alt å dømme kommer Faremo til å følge rådet om å innføre obligatorisk lagring av skytevåpen og ammunisjon i alle politikjøretøy, skriver VG.

Dermed blir det lik praksis i hele landet. Tidligere har det vært opp til de lokale politimestrene å bestemme om våpen skal lagres i politibilene.

Enhetlig praksis Det har resultert at det i Oslo har vært våpen i bilene, mens politifolk på oppdrag andre steder har måttet kjøre tilbake til politistasjonene for å hente våpen.

- Vår begrunnelse er behovet for å ha en enhetlig praksis for å styrke politiets beredskap og innsatsevne, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

En av årsakene til at direktoratet går inn for våpenlagring i bilene er den betydelige økningen i antall bevæpningstilfeller, høy våpentetthet i befolkningen og større patruljeområder.

Låst skrin Direktoratet understreker at våpen skal oppbevares i et låst skrin. Ammunisjon skal oppbevares i beltet til den enkelte politimann.

Humlegård har allerede gitt grønt lys for at ordningen kan innføres i Utrykningspolitiets kjøretøy.

Politimestrene stiller seg bak Politidirektoratet i dette synet. Politiets Fellesforbund har på sin side gått inn for generell bevæpning av politiet.

(NTB)