Politidirektoratet «hjelper» hyttetyv

Den notoriske innbruddstyven Terje «Vandreren» Larsen (43) er på hyttetur igjen. Hittil har over 700 hytteeiere fått besøk av ham, og nå vil lensmannen i Dover og Lesja ta i bruk helikopter og sporhunder i jakten på kjeltringen. Politidirektoratet sier nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I oktober i fjor fikk bergenseren Terje Larsen sin 13. dom for i alt 450 hytteinnbrudd i Østlandsområdet. Likevel fikk han permisjon fra Ringerike Kretsfengsel 29. april. Siden da har meldingene om hytteinnbrudd rent inn til politiet i Østlandsområdet. Bare i Ringsaker kommune er det meldt om 80 hytteinnbrudd den siste tiden. Deretter har «Vandreren» beveget seg til Stor-Elvdal i Østerdalen og avlagt 30 hytter visitt.

Mønsteret er alltid det samme. Han tar seg inn i hytta, tar for seg av maten og benytter muligheten til å sove over. Av og til legger han igjen sitt visittkort i form av avføring på gulvet.

Nei til hunder

Nå er politiet og forsikringsselskapene lei av Terje Larsens herjinger. Lensmannskontoret på Dovre og Lesja har bedt om å få assistanse av helikopter og ettersøkshunder for å fakke den plagsomme hyttegjesten. Politidirektoratet sier imidlertid nei.

- Disse innbruddene koster oss veldig mye tid og ressurser, dessuten er hyttefolk redd for å møte ham i fjellet. Hunder ville kunne gjøre jobben lettere for oss, siden «Vandreren» beveger seg så mye i terrenget. Vi skjønner ikke helt hvorfor vi har fått avslag, sier lensmannsbetjent Håvard Amundgård.

Etter det Dagbladet erfarer er det stor frustrasjon ved Østerdalen politidistrikt på avslaget fra Politidirektoratet.

- Jeg tok en uformell kontakt med Politidirektoratet i går, for å høre om mulighetene til støtte for å få fakket innbruddstjuven. De signalene jeg fikk var at det ikke kunne gis støtte til dette nå, sier fungerende politimester ved Gudbrandsdalen politidistrikt til Dagbladet.

I hælene

Torsdag lyktes det en patrulje fra lensmannskontoret på Dovre og Lesja å komme nærmere «Vandreren» enn noen har vært på lang tid.

- Vi fant ei hytte som han akkurat hadde forlatt, og vi har vært ute i fjellet hele dagen for å se etter ham, men det er mange steder å skjule seg. Et mulig innbrudd i et naust og en usikker observasjon av Larsen, er det eneste vi har så langt, sier lensmannsbetjent Amundgård til Dagbladet.

Hytte-Norges største mareritt de siste årene har nesten uten unntak bare brutt seg inn i hytter i Gudbrandsdalen og Østerdalen.

«Vandreren»:</B> Bergenseren Terje Larsen (43) er hytte-Norges største mareritt. De siste årene har han brutt seg inn i over 700 hytter. Nå vil politiet jage ham med helikopter og hunder, men politidirektoratet sier nei.