POLITIDIREKTØR: Odd Reidar Humlegård.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
POLITIDIREKTØR: Odd Reidar Humlegård. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Politidirektoratet krever raskere avklaring i voldtektssaker

250 saker etterforsket i seks måneder eller mer uten løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 250 voldtektssaker har vært under etterforskning i seks måneder eller mer, uten at politiet har tatt ut tiltale eller henlagt saken. Politidirektoratet ber politidistriktene skjerpe seg.

 - Det er ikke godt nok. Derfor har politidirektøren vært veldig tydelig overfor alle politidistriktene og politimesterne. Her skal norsk politi ha bedre resultater enn det vi har i dag, sier fagdirektør Atle Roll-Matthiesen i Politidirektoratet til NRK.

I et brev som er sendt til samtlige politimestere i Norge, kommer det fram at det per 15. mai i år var 267 voldtektssaker som har vært under etterforskning i seks måneder eller mer på landsbasis. Av disse hadde 178 vært under etterforskning imellom seks og tolv måneder. 89 saker hadde vært under etterforskning i 12 måneder eller mer.

I brevet, som NRK har fått tilgang til, kommer det fram at situasjonen har blitt tatt opp flere ganger, både i brev og i møter med politimesterne.

- Til tross for dette er det flere politidistrikt som ikke har den ønskede utvikling, skriver avdelingsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet i brevet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram