FÅR JOBB: Her er sykkelpoliti i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl
FÅR JOBB: Her er sykkelpoliti i Oslo. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Politidirektoratet: Nesten alle nyutdannede i jobb

Av studentene som besto eksamen ved Politihøgskolen denne våren, har så å si alle blitt ansatt i politiet, ifølge Politidirektoratet. Et titall studenter har fått fast jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektoratets tall over antall avgangsstudenter i år som har fått ansettelse i politiet, viser at nesten alle som besto eksamen denne våren har fått ansettelse i politiet, enten i fast stilling eller gjennom vikariater. 430 studenter gikk ut av Politihøgskolen denne våren, men 25 prosent av disse strøk. Det er krav om å ha bestått eksamen for å få jobb i politiet. 322 studenter besto, og av disse har 321 avgangsstudenter fått ansettelse.

236 av disse har fått sommervikariater, mens et titall studenter har fått fast jobb, opplyser direktoratet.

- Løftebrudd Tidligere denne uken kom Politiets Fellesforbund med kraftig kritikk av justisminister Knut Storberget (Ap). Bakgrunnen var tall for hvor mange av årets avgangsstudenter som var i jobb som forbundet hadde innhentet. Tallene viste at 14 hadde fått fast jobb.

Forbundsleder Arne Johannessen mener de nyutdannende er «ført bak lyset», og at justisminister Knut Storberget (Ap) bryter løfter når ikke flere av dem er i fast jobb.

Kampanjer Justisministeren reagerte med oppgitthet.

- Å få plass på Politihøgskolen betyr ikke at man samtidig tildeles jobb i staten. Det er all grunn til å sette spørsmålstegn ved måten Politiets Fellesforbund driver sine gjentakende kampanjer, sa Storberget.

Justisdepartementets egen oversikt viser at tallet på studenter utdannet ved Politihøgskolen med jobb i politietaten ligger stabilt mellom 93,8 og 95,6 prosent. Av de 393 som besto eksamen i fjor, hadde 362 jobb i politiet i juni i år.

(NTB)