Politidirektoratet sier ja til hijab

Vil rekruttere bredt og sikre at politiet representerer alle samfunnslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politidirektoratet sier ja til bruk av hijab til den norske politiuniformen. Det er konklusjonen i direktoratets innstilling til Justisdepartementet

Politidirektør Ingelin Killengreen begrunner sin positive innstilling til bruk av hijab blant annet med Ãnsket om å rekruttere bredt og sikre at politiet representerer alle samfunnslag uavhengig av livssyn og etnisitet, melder Aftenbladet.no.

I innstillingen fra politidirektoratet og politidirektør Ingelin Killengreen, heter det:

«Politidirektoratet er ut fra en samlet vurdering av de hensyn som er nevnt foran, positivt til at det gis anledning til å benytte religiøst hodeplagg til politiuniformen. Vi mener at hensynet til å rekruttere bredt og sikre at politiet representerer alle samfunnslag, uavhengig av livssyn og etnisitet, må komme foran et strengt krav til en nøytral politiuniform.»

Hijabsaken ble aktualisert da 23-årige Keltoum Hasnaoui Missoum fra Sandnes skrev et brev til politidirektoratet der hun spurte om det var tillatt å bruke hijab under utdanningen og senere til uniformen.

Saken er likevel ikke avgjort. Den endelige avgjørelsen ligger hos justisminister Knut Storberget (Ap).


(NTB)

 

I TJENESTE: To kvinnelige politibetjenter i London har hijab på jobben. Foto: METROPOLITAN POLICE/EPA/AFP
I TJENESTE: To kvinnelige politibetjenter i London har hijab på jobben. Foto: METROPOLITAN POLICE/EPA/AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer