Politidirektoratet vil forby utendørs overnatting

Mener kommunene bør forby offentlig overnatting og slik få bukt med tiggingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kommuner har i dag forbud mot telt, campingvogner og overnatting i parker, grøntområder og friarealer i tettbygde strøk.

I sin høringsuttalelse om regjeringens forslag om innføring av meldeplikt for tiggere, anbefaler Politidirektoratet et generelt forbud mot tigging, skriver Aftenposten.

Dette kan skje ved at kommunene bruker politivedtektene til å forby overnatting på offentlig sted, mener direktoratet.

I høringsuttalelsen blir det påpekt at et slikt forbud kan brukes til å hanskes med grupper som etablerer seg i leirer på mer eller mindre permanent basis.

Justisminister Grete Faremo (Ap) er motstander av et generelt tiggerforbud og vil heller innføre meldeplikt for tiggere.

(NTB)

ANBEFALER GENRELT FORBUD:  Politidirektoratet anbefaler et generelt forbud i sin høringsuttalelse om regjeringens forslag om innføring av meldepolikt for tiggere. Her er politidirektør Odd Reidar Humlegård for han tiltrådte. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
ANBEFALER GENRELT FORBUD: Politidirektoratet anbefaler et generelt forbud i sin høringsuttalelse om regjeringens forslag om innføring av meldepolikt for tiggere. Her er politidirektør Odd Reidar Humlegård for han tiltrådte. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer