Politidirektøren: - Politiet får 17,2 milliarder kroner

Til blant annet bemanningsvekst, IKT og nærpolitireformen.

POLITIDIREKTØR:  Odd Reidar Humlegård
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
POLITIDIREKTØR:  Odd Reidar Humlegård Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet). I regjeringens statsbudsjett for 2017 foreslås det at politiet skal få tildelt 17,2 milliarder kroner. Det framkommer i en pressemelding på politiets nettsider.

Bemanningsvekst, sikring av IKT-infrastruktur, arbeid med nærpolitireformen og digitalisering av straffesakskjeden er blant områdene som får ekstra bevilgninger i det foreslåtte budsjettet.

- Etterslep

I statsbudsjettet foreslår regjeringen å øke bevilgningen av frie midler til politiet med om lag 300 millioner kroner.

- Dette er en viktig satsning som vil bidra godt med å ta inn det etterslepet som etaten har, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård i en pressemelding.

Med denne ekstrabevilgningen legges det til rette for å bidra til å redusere etterslep og ubalanser i etaten både når det gjelder politibemanning og midler til driften, ifølge politidirektøren

- Dette er viktig for at vi skal kunne levere gode publikumstjenester i parallell med gjennomføring av nærpolitireformen, sier Humlegård.

Regjeringen foreslår å bevilge 166 millioner kroner til 350 nye stillinger i 2017. Disse skal besettes fra sommeren av og er primært rettet mot nyutdannede fra Politihøgskolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer