Krigen i Ukraina

Politidirektøren: - Forkastelig

Det sier politidirektør Benedicte Bjørnland om menn som kjøper sex av kvinner som kommer rett fra krigen i Ukraina.

BEKYMRET: Politidirektør Benedicte Bjørnland i Politidirektoratet frykter økt menneskehandel av ukrainske flyktninger. Foto: Geir Olsen / NTB
BEKYMRET: Politidirektør Benedicte Bjørnland i Politidirektoratet frykter økt menneskehandel av ukrainske flyktninger. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ja, jeg er bekymret. Ukrainske krigsflyktninger, der en overvekt er kvinner og mindreårige, er sårbare for utnyttelse, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til Dagbladet.

Hun snakker om risikoen for at ukrainske flyktninger nå skal falle i hendene på menneskehandlere.

Dagbladet har avdekket at flere såkalte eskortesider i Norge har sex-annonser fra ukrainske kvinner, der det framstår som om kvinnene nettopp er kommet til Norge fra det krigsherjede landet.

En av kvinnene skriver at hun er «i Norge for første gang». En annen annonse averterer med at kvinnene er «ferske» fra Ukraina.

- Hva synes du om kunder som nå handler seksuelle tjenester av kvinnene som ifølge annonsen kommer rett fra Ukraina?

- Jeg synes det har noe forkastelig over seg rett og slett, det kan handle om å utnytte krigsflyktningenes særlige sårbare situasjon, i tillegg til at det selvfølgelig er straffbart å kjøpe seksuelle tjenester, sier Bjørnland.

- Ekstra sårbare

Politidirektøren viser til paragraf 316 i den nye straffeloven, den såkalte «sexkjøpsloven», som forbyr å kjøpe seksuelle tjenester. Hun sier dette om annonsene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer