Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politidirektøren må på Storbergets teppe

- Jeg vil selv ha full kontroll og styring.

Oslo 21.6.2002 Intervju med  politidirektør Ingelin Killengreen før den store Verdensbank-konferansen.


  Foto EIK/ROBERT S. Dagbladet   
Behandlet i photoshop
Oslo 21.6.2002 Intervju med politidirektør Ingelin Killengreen før den store Verdensbank-konferansen. Foto EIK/ROBERT S. Dagbladet Behandlet i photoshop Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisministeren har i praksis tatt over mye av styringen av Politi-Norge ved å kreve at politidirektøren hver 14. dag personlig må rapportere direkte til statsråden, skriver VG.

Politidirektør Ingelin Killengreen må avgi både skriftlige og muntlige rapporter om hva som skjer på IKT-sektoren, direkte til justisminister Knut Storberget (Ap). Det ble klart etter et møte mellom de to mandag.

Tiltaket kommer etter at Politidirektoratet har måttet tåle mye kritikk for manglende kontroll, styring og kompetanse på IKT-sektoren.

På spørsmål om rapporteringskravene egentlig er det samme som å sette politidirektoratet under administrasjon, svarer Storberget at det vil han ikke si.

- Men nå vil jeg selv ha full kontroll og styring. Vi i den politiske ledelsen trenger å vite hva vi trenger og hva vi bruker pengene til på IKT-siden. Rapporter hver 14. dag skal sørge for at det skjer, sier statsråden.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!