- Politidrap og maktbruk mot demonstranter i Ferguson brøt med FNs torturkonvensjon

Michael Browns foreldre til FN i Sveits for å fortelle om politibrutalitet.

TIL SVEITS: Foreldrene til Michael Brown, som ble skutt av en politimann i Ferguson, Lesley McSpadden (t.v.) og Michael Brown senior, dro til FNs torturpanel i Sveits for å fortelle om sin historie. Foto: AP Photo/Susan Walsh
TIL SVEITS: Foreldrene til Michael Brown, som ble skutt av en politimann i Ferguson, Lesley McSpadden (t.v.) og Michael Brown senior, dro til FNs torturpanel i Sveits for å fortelle om sin historie. Foto: AP Photo/Susan Walsh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 9. august ble afroamerikanske og ubevæpnede Michael Brown (18) skutt og drept av en hvit politimann i den lille forstaden Ferduson utenfor St. Louis i USA. Det utløste svære og voldelige opptøyer og protester mot politibrutalitet.

Tirsdag var Browns foreldre, Lesley McSpadden og Michael Brown senior i Geneve i Sveits for å vitne for en FN-panelet som overser at konvensjonen mot tortur blir overholdt.

- Vi trenger svar, og vi trenger handling. Vi har måttet gå til FN slik at de kan vise resten av verden hva som skjer i den lille byen vår, Ferguson, sier McSpadden til CNN.

- Brøt torturkonvensjonen Det er foreløpig forskjellige versjoner av hva som skjedde da Brown ble skutt, og en storjury i St. Louis er i løpet av kort tid ventet å ta en beslutning om det skal tas ut tiltale mot politimannen som skjøt. Vitner har hevdet at Brown ikke opptrådte truende da han ble skutt, mens politimannen hevder han handlet i selvforsvar.

Tirsdagens vitnemål i Sveits foregikk bak lukkede dører, men delegasjonen som organiserte turen, la ut en uttalelse i etterkant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer