Politidrapet reiser sikkerhetsdiskusjon

Drapet på de to politimennene på Austbø kommer helt sikkert til å reise en diskusjon om politifolks sikkerhet, mener nestleder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Og det er en diskusjon vi vil delta i, men vi får komme tilbake til diskusjonen når dette er kommet litt på avstand, sa Johannessen til NTB onsdag formiddag. Like etter satte seg på flyet nordover for å snakke med kolleger i Helgeland politidistrikt etter det som skjedde på Austbø tidligere på dagen.

- Dette er en tragedie, og tragedier skjer - men vi får vente med analysene, sier Johannessen.

Politidrap sjeldent

Ifølge Johannessen er det heldigvis veldig sjelden at drap av politifolk skjer i Norge. Siste gang politi ble drept på oppdrag var i 1991, i Lier.

Nestlederen fikk vite om den dramatiske hendelsen onsdag morgen mens han satt i forbundsstyremøte.

- Møtet ble avbrutt umiddelbart, forteller han. Pågangen fra kolleger har siden vært stor. Det er en forferdelig trist dag for norsk politi. Det er meningsløst når man mister kolleger på jobb, sier Johannessen.

Kjente de drepte

Johannessen sier at det av personlige grunner føles veldig naturlig at det er nettopp han som reiser nordover fra Politiets Fellesforbund. Han kjente begge de omkomne politifolkene godt - både personlig og gjennom fagforeningsarbeid.

- Begge var markante, meget dyktige og høyt respekterte kolleger i politidistriktet, og begge etterlater seg barn, forteller han.

BEKYMRET: Nestleder i politiforbundet Arne Johannesen er bekymret for politifolks sikkerhet.