Politidrapet: Sykehus unngår kritikk

Det er ingen grunn til å kritisere Nordland Psykiatriske Sykehus (NPS) etter at en pasient derfra skjøt og drepte to politimenn på øya Austbø på Helgeland, mener Fylkeslegen i Nordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslegen finner heller ikke grunnlag for kritikk av ansatte ved sykehuset. Den drapssiktede 47-åringen var frivillig pasient ved sykehuset og var på permisjon på Austbø da de to politimennene ble drept 11. mars i år.

47-åringen er siktet for overlagt drap på lensmann Sigurd Wang og lensmannsbetjent Trond Kirkeby under særdeles skjerpende omstendigheter.

Fylkeslege Odd Herder konkluderer med at 47-åringen har fått et omfattende behandlingstilbud i samsvar med allment aksepterte faglige normer.

Sykehusdirektør Atle Aas er naturligvis glad for Fylkeslegen ikke kritiserer sykehuset.
- Men saken er like tragisk selv om det ikke reises kritikk mot oss, sier Aas til NTB.

Kvalitetsutvalget ved institusjonen har også gått gjennom hele saken, og sykehuset har selv analysert sine rutiner for å se om de kunne forhindret drapene på noe slags vis.

Selve rapporten fra Fylkeslegen er unntatt offentlighet, men Aas sier at den ikke inneholder andre vesentlige opplysninger enn det fylkeslege Herder har skrevet i en pressemelding.

(NTB)