Politidrapsmannen kan velte presidentkandidat

Ettersøkte Maurice Clemmons fikk 108 års dom. Løslatt av "snille" Mike Huckabee etter tolv.

FAVORITT TIL 2012:  Mike Huckabee (nærmest) fulgte John McCain til siste runde om å bli republikanernes presidentkandiat i fjor. Nå er han folkets favoritt til å kjempe mot Barack Obama og demokratene i 2012. Foto: AP/SCANPIX.
FAVORITT TIL 2012: Mike Huckabee (nærmest) fulgte John McCain til siste runde om å bli republikanernes presidentkandiat i fjor. Nå er han folkets favoritt til å kjempe mot Barack Obama og demokratene i 2012. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Politidrapene i USA kan påvirke det neste amerikanske presidentvalget om tre år.

I den siste meningsmålingen til CBS i begynnelsen av november er Mike Huckabee (53) folkets favoritt - foran Mitt Romney og Sarah Palin - som republikanernes presidentkandidat.

Men nå har Huckabees liberale kriminalpolitikk igjen skapt storm.

Huckabee var guvernør i Arkansas og ansvarlig for at drapsjagede Maurice Clemmons (37) ble benådet og sluppet fri i 2001 etter å ha sonet 12 år av samlede dommer på 108 års fengsel.

Huckabee «kjøpte» benådningssøknaden til mannen som nå er jaget for drapet på frie polititjenestemenn som drakk kaffe og leste e-post før de skulle på jobb i Tacoma, 50 kilometer sør for Seattle, søndag morgen.

- Bedre menneskeClemmons påpekte at han hadde kommet inn i et dårlig miljø da han og familien flyttet til Little Rock i Arkansas som tenåring. Tolv år i fengsel hadde gjort han til et bedre menneske - godt nok til at Huckabee gikk med på å redusere dommene for grove ran fra 108 til 47 år og gjøre resten av straffen betinget.Mike Huckabee, som nå er vert for det populære helgeprogrammet «Huckabee» på Fox News, rykket ut en uttalelse på sin hjemme side allerede søndag da det ble kjent at drapsmannen trolig er en fange han har forbarmet seg over.Men Huckabee la all skyld på rettssystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer