Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politidrepte Michael Brown: - To menn arrestert etter planer om å henrette aktor og politisjef

Uroen i Ferguson fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn fra St Louis ble arrestert i forrige uke.

Nå viser det seg at de skal ha hatt planer om å henrette leder for den lokale påtalemyndigheten, Bob McCulloch, og politisjefen i Ferguson, Tom Jackson, skriver The Independent.

McCulloch og Jackson er nøkkelpersoner i saken som skaper bølger over hele USA.

Store opptøyer Rasende demonstranter har tatt til gatene denne uka etter at en storjury besluttet å ikke ta ut tiltale mot politimannen som skjøt og drepte den ubevæpnede tenåringen Michael Brown 9. august.

- Det jeg har sett i kveld, er verre enn den verste natta i august. Det er forferdelig, sa Jon Belmar i det lokale politiet på en pressekonferanse tirsdag.

De to som nå er arrestert siktet for drapsplaner mot aktoren og politisjefen er identifisert som Olajuwon Ali Davis og Brandon Orlando Baldwin.

Politisjef Jackson er blitt kraftig kritisert for politiets brutale framferd under opptøyene som fulgte etter at en av hans politimenn skjøt og drepte unggutten Michael Brown.

Kritiske øyne er også festet på påtaleleder McCulloch som angivelig har tette bånd til de lokale politistyrkene, og er kjent for ikke å tiltale politifolk som blir beskyldt for mishandling.

Begge de to har vært under politibeskyttelse siden i forrige uke.

- Ser fram til sitt forsvar Mandag kveld sto McCulloch foran tv-kameraene og ga USA og verden beslutningen om at det ikke skal reises tiltale mot politikonstabelen som løsnet de dødelige skuddene mot Michael Brown.

Politikonstabelens advokater sier han, til tross for at han forsvarer sine handlinger, har innfunnet seg med at han aldri mer kan jobbe som politi.

- Jeg tror jeg uttrykte det sånn overfor ham: Er du klar over at ditt første oppdrag tilbake på jobb blir til en bakgate hvor du blir henrettet? sier James Towey til CNN.

- Han ble stille i en stund, tenkte over det og sa: Å, det er det som er virkeligheten.

Olajuwon Ali Davis`forsvarer, John Lynch, advarer om å trekke forhastede konklusjoner.

- Min klient har rett på en grundig analyse og ordentlig prosess som alle andre, og han ser fram til å kunne forsvare seg, sier Lynch.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling