Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politienka knust etter drapsdom

Tre tenåringer ble fredag dømt for uaktsomt drap på politimannen Andrew Harper, som døde etter å ha blitt slept etter en bil i Berkshire i England.

DREPT: Den nygifte politimannen Andrew Harper (28) ble drept 15. august i fjor etter å ha blitt slept etter en bil i halvannen kilometer. Foto: Thames Valley Police
DREPT: Den nygifte politimannen Andrew Harper (28) ble drept 15. august i fjor etter å ha blitt slept etter en bil i halvannen kilometer. Foto: Thames Valley Police Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Harper døde av skade han pådro seg etter å ha blitt slept etter bilen, en Seat Toledo, hvor de tre tenåringene satt. Politimannen skal ved et uhell ha blitt hektet fast i et tau som var bundet bak bilen da han forsøkte å stanse dem.

De tre skal ha vært i ferd med å stjele en firhjuling og taue den av gårde, og det er dette slepetauet Harper ble hektet fast i. Da de forsøkte å rømme, skal politimannen ha blitt hengende fast. Tenåringen skal så ha kjørt med politimannen på slep i over 1,6 kilometer før han løsnet, skriver Sky News.

KNUST: Lissie Harper mistet ektemannen og politibetjenten Andrew Harper bare fire uker etter at de giftet seg. Foto: NTB Scanpix
KNUST: Lissie Harper mistet ektemannen og politibetjenten Andrew Harper bare fire uker etter at de giftet seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Sjokkert og forskrekket

Sjåføren av bilen (19) har tidligere erkjent straffskyld for uaktsomt drap. De to andre passasjerene (begge 18) samt sjåføren ble alle frikjent for forsettlig drap, men dømt for uaktsomt drap.

Harper var nygift da han ble drept, og utenfor domstolen fredag ga enka, Lissie Harper uttrykk for at hun ville føle «hjerteskjærende smerte» for resten av livet for «det brutale og meningsløse drapet».

- Jeg er umåtelig skuffet over dommen. Jeg er sjokkert og forskrekket, sier hun utenfor domsbygningen, ifølge BBC.

Hun og Harper, som kommer fra Wallingford i Oxfordshire, var ungdomskjærester, men hadde bare vært gift i fire uker da han ble drept. Etter planen skulle de ha reist til Maldivene få uker seinere.

- Ingen straff eller dom vil noensinne bringe min utrolige, uselviske og heroiske mann tilbake. Jeg hadde håpet denne rettssaken ville bringe rettferdighet, men i realiteten forandrer det ikke på den hjerteskjærende smerten jeg vil fortsette å føle resten av livet, sier Lissie Harper.

Hun mener hun selv nå må leve med en slags «livstidsdom».

- Andrew ble tatt fra oss på den grufulle kvelden i fjor. Livet hans ble stjålet, og livene til familien og vennene hans ble forandret for alltid, sier Lissie Harper.

FIREHJULING: Andrew Harper skal ha forsøkt å pågripe de tre drapsdømte for å stjele denne firhjulingen. Foto: NTB Scanpix
FIREHJULING: Andrew Harper skal ha forsøkt å pågripe de tre drapsdømte for å stjele denne firhjulingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Intensjon om å skade

Aktoratet ønsket å at de tre skulle bli dømt for forsettelig drap, og aktor Jonathan Laidlaw sa i retten at de tiltalte hadde vært forberedt på å bruke makt dersom de møtte motstand. Blant annet skal de ha hatt med seg en stor øks, tre kubein og en hammer.

- De var svært bestemt på å stjele den firhjulingen. Det var tydelig at dersom de møtte motstand, så hadde de en intensjon om å forårsake alvorlig skade for å gjennomføre forbrytelsen eller å rømme, sier Laidlaw, ifølge BBC.

Aktoratet hevder at de tiltalte var klar over at politimannen ble dratt etter bilen. Forsvarerne deres hevder imidlertid at det var et dramatisk uhell som ingen kunne forutsett.

Straffeutmålingen skal etter planen skje førstkommende fredag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!