Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: - Alt er i orden

HAUGESUND (Dagbladet): Politimennene fortalte moren at alt var i orden med sønnen da han iført håndjern ble fraktet ut av huset på båre. - Mamma, jeg er skutt, sa sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går sto det en halvveis ferdig bursdagskake på kjøkkenet i eneboligen i Haugesund. Det som skulle være en feiring av den eldste brorens bursdag, ble i stedet kanskje den tyngste dagen familien har opplevd.

Etter det Dagbladet fikk opplyst i går kveld, sitter kula fremdeles inne i 27-åringens kropp, ved bukhulen, slik at en operasjon er risikofylt.

Tre personer befant seg på gutterommet da 27-åringen ble skutt av en polititjenestemann tirsdag kveld.

Byttehandel

Bevæpnet og med to pågripelsesbegjæringer basert på mistanker om grovt tyveri og besittelse av amfetamin, tok tre politimenn seg inn i eneboligen.
Hensikten med politiaksjonen var trolig å ta 27-åringen og en kjenning av ham på fersk gjerning idet byttehandelen foregikk.

Inne på gutterommet satt 27-åringen, hans eldre bror samt en kjenning av 27-åringen i en sofa. Fra sofaen kunne de tre se rett mot døra der politimennene braste inn.

Det gikk bare sekunder før skuddet falt og traff 27-åringen i mageregionen. Det skal ha vært et haglgevær i rommet, men det er uvisst om våpenet var ladd og om hagla tilhørte 27-åringen.

De to andre som var inne på gutterommet ble straks iført håndjern og ført til glattcella ved Haugesund politikammer. Ambulansepersonell tok seg av 27-åringen.

Traume

Ifølge advokat John Christian Elden kjenner ikke moren til at sønnen hadde våpen, og hun fikk heller ikke lov til å sjekke sønnens værelse i 2. etasje etter at skuddet var falt.

Broren måtte seinere på natta tas ut av glattcella og fraktes til fylkessykehusets psykiatriske avdeling. Påkjenningene etter opplevelsen på gutterommet skapte et traume hos eldstebroren.

SKUTT:</B> Inne på gutterommet satt 27-åringen, hans eldre bror samt en kjenning av 27-åringen i en sofa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!