Politiet: - Baby feilmedisinert

En foreløpig obduksjonsrapport viser at feilmedisinering sannsynligvis var årsaken til at en seks måneder gammel gutt døde på Sandnessjøen sykehus søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener sykepleieren som satte sprøyten tok feil av adrenalin og racemisk adrenalin, da gutten fikk sprøytet racemisk adrenalin inn i en muskel. Fungerende avdelingsoverlege ved medisinsk avdeling ved Sandnessjøen sykehus, Finn Strøm, sier til NTB at racemisk adrenalin skal innhaleres, mens vanlig adrenalin kan settes som injeksjon.

To mistenkt

Både sykepleieren som satte sprøyten og legen som hadde ansvaret for behandlingen av gutten har fått status som mistenkte i saken.

Etter å ha lest den foreløpige obduksjonsrapporten understreker hun at det foreløpig ikke er aktuelt å sikte verken legen eller sykepleieren.

Tok feil medisin

Den seks måneder gamle gutten fra Brønnøy i Nordland ble innlagt på sykehuset fredag på grunn av falsk krupp. Ifølge politiet var tilstanden hans stabil og lite alvorlig ved innleggelsen. Gutten døde etter at han fikk en sprøyte med adrenalin søndag, og politiet ble koblet inn i saken.

Etterforskningen har ikke avdekket om injeksjonen er dødsårsaken, og foreløpig vil ikke politiet si noe om hvem som har ansvaret for feilmedisineringen. Politifullmektig Hauge er imidlertid sikker på at feilmedisineringen ikke skjedde med vilje.

- Mye tyder på at vedkommende som satte sprøyten ved et uhell tok feil medisin, sier hun.

Tragedie

Foreldrene til gutten var på avdelingen da han døde. Barnets mor er allerede avhørt av politiet, mens både faren og barnets lege i Brønnøy vil bli avhørt.

Politiet har beslaglagt alle dokumenter som omhandler behandlingen av barnet, samt medisinglasset og injeksjonsnålen som ble brukt da sprøyten ble satt.

Ifølge Hauge er saken en tragedie som har gått hardt inn på alle berørte parter.

(NTB)

MISTENKELIG: Politiet mener denne lille gutten på seks måneder døde søandag fordi han fikk sprøyte med feil medisin. Falsk krupp var årsaken til at foreldrene tok han med til sykehuset fredag.