Brannen på Sotra:

Politiet: - Dere har fire minutter

Det første Lars Brockstedt tenkte på var gassflaskene.

MÅTTE UT: Gassflaskene var det første Lars Brockstedt tenkte på da familien måtte komme seg ut av huset under brannene på Sotra. Video: Jenny Emilie Aas / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅGOTNES (Dagbladet): - Politiet banket på døra like før 17.30. «Dere har fire minutter på å komme dere ut», var den klare beskjeden.

Lars Brockstedt (46) beskriver evakueringen han og samboer Camilla Johansen (41) måtte gjøre unna i en fei fra huset i boligfeltet Maggevarden på Ågotnes på Sotra i går ettermiddag. Et hundretalls boliger ligger innefor brannfeltet. Politiet banket på dører og alle måtte flytte ut.

- Da hadde vi allerede begynt å samle sammen ting, vi skjønte hvor dette bar hen. Vi var opptatt av å få ut flere gassflasker, som vi bruker til kjøkken, grill og redskap. Jeg husker noen skrekkhistorier om hvordan det kan gå med gassflasker i brann, sier Brockstedt, som var på jobb i nærheten. Han oppdaget på en lokal Facebookgruppe at det hadde tatt fyr i området. Han merket ikke noe selv der han satt på et kontor.

Rømte til motell

Samboer Camilla Johansen satt på hjemmekontor.

- Rundt klokka 13.30 forsvant strømmen i huset. Da oppdaget jeg røyken på himmelen og skjønte at det brant noen kilometer unna. Etter at vi hadde blitt evakuert, så jeg også flammer noen hundre meter unna huset vårt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer