Brannen på Sotra:

Politiet: - Dere har fire minutter

Det første Lars Brockstedt tenkte på var gassflaskene.

MÅTTE UT: Gassflaskene var det første Lars Brockstedt tenkte på da familien måtte komme seg ut av huset under brannene på Sotra. Video: Jenny Emilie Aas / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ÅGOTNES (Dagbladet): - Politiet banket på døra like før 17.30. «Dere har fire minutter på å komme dere ut», var den klare beskjeden.

Lars Brockstedt (46) beskriver evakueringen han og samboer Camilla Johansen (41) måtte gjøre unna i en fei fra huset i boligfeltet Maggevarden på Ågotnes på Sotra i går ettermiddag. Et hundretalls boliger ligger innefor brannfeltet. Politiet banket på dører og alle måtte flytte ut.

DRAMATISK: Den erfarne skogbrannpiloten John Arne Hellesø sier dette er en av de mest dramatiske brannene han har jobbet på. Video: John Arne Hellesø. Reporter: Julie Tran Vis mer

- Da hadde vi allerede begynt å samle sammen ting, vi skjønte hvor dette bar hen. Vi var opptatt av å få ut flere gassflasker, som vi bruker til kjøkken, grill og redskap. Jeg husker noen skrekkhistorier om hvordan det kan gå med gassflasker i brann, sier Brockstedt, som var på jobb i nærheten. Han oppdaget på en lokal Facebookgruppe at det hadde tatt fyr i området. Han merket ikke noe selv der han satt på et kontor.

Rømte til motell

Samboer Camilla Johansen satt på hjemmekontor.

- Rundt klokka 13.30 forsvant strømmen i huset. Da oppdaget jeg røyken på himmelen og skjønte at det brant noen kilometer unna. Etter at vi hadde blitt evakuert, så jeg også flammer noen hundre meter unna huset vårt.

- Jeg har vokst opp her. Og det var en stor brann i bakken her for tre-fire år siden. Jeg trodde aldri det skulle bli så ille som nå, sier hun til Dagbladet.

Hun, samboeren og dattera på fire år overnattet på motell rett i nærheten av huset. Hun tok med PC-en til kafeen på motellet og jobber der i fra i dag, samtidig som hun følger med på om det skjer noe med huset deres. Hun forteller at de rakk å få med seg noe klær i tillegg til gassflaskene.

OVERTENT: Da vinden snur får brannvesenet en stor utfordring. Video: Brannvesenet. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Startet ved snuplass

- Den ene sønnen fikk med seg noen bilder også. Han overnattet hos en kamerat utenfor brannområdet.

Røyklukta tok seg kraftig opp tirsdag ettermiddag etter hvert som vinden økte kraftig. Flere helikoptere flyr i skytteltrafikk med vannbomber over boligfeltet Valderhaug like i nærheten, men det er ikke oppdaget nye flammer rundt det evakuerte huset til Camilla og Lars.

UNNGIKK FARE: Fikk med seg gassflaskene. Foto: Lars Brockstedt.
UNNGIKK FARE: Fikk med seg gassflaskene. Foto: Lars Brockstedt. Vis mer

- Vi har ikke hørt noe om hvordan brannen startet. Vinden snur i mange retninger i løpet av noen timer og det er mye tørr lyng og torvmyr i løpet av en periode, sier Brockstedt, som håper familien kan flytte hjem igjen i løpet av fredagen.

SKOGBRANN: 400 evakueres etter at skogbrannen på Sotra 3. juni har spredd seg til bebyggelse. Video: Magne Turøy Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer