Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: - Det kan være fare for smitteeffekt

Det er sannsynlig at den midlertidlige bevæpningen av politiet vil bli forlenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politidirektoratet har varslet alle politidistriktene i landet om å være oppmerksom på en terrormistenkt mann som antas å være IS-medlem. Vedkommende er ettersøkt av svensk politi.

Beredt mannskap - Det er ikke noe særskilt ved å etterlyse personer i naboland, og etterlysningen i seg selv betyr ikke at vi tror han befinner seg i Norge. Likevel sender vi ut denne informasjonen, slikt at våre mannskap skal være like beredt som svensk, sier Beredskapsdirektør Kaare Songstad på en pressekonferanse torsdag kveld.

Den etterlyste heter Mutar Muthanna Majid og skal medlem av IS. Han har reist fra Irak og Syria til Tyskland og siden videre til Sverige. Det skriver den svenske avisa Expressen.

Smitteeffekt - Det er viktig å få fram at det ikke foreligger noe informasjon som knytter den etterlyste til Norge. Men erfaringer fra tidligere viser at det i en slik periode vi er i nå, er fare for en smitteeffekt. Det er derfor viktig å skaffe seg best informasjon, sier Songstad.

Songstand opplyser om at det er sannsynlig at den midlertidige bevæpningen av politiet vil bli forlenget etter 1. desember.

Det er nå ikke aktuelt å gjøre ekstraordinære tiltak på grensene.

- Vi vurderer fortløpende om den situasjonen vi er i, gjør at vi skal gjøre noen tiltak på grensen. Per nå har vi ikke valgt å iverksette noen særskilte tiltak på grensen ut over det som allerede er iverksatt, sier Songstad.

Han legger til at det allerede er noe mer aktivitet på grensene, men ikke noe som publikum merker.

NRK meldte tidligere i dag at norske myndigheter ikke kan utelukke at mannen befinner seg i Norge.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media