Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: - Dødsbrann i Nedre Eiker var en ulykke

Frigir navn på omkomne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tekniske undersøkelsene etter brannen som kostet tre mennesker livet i Nedre Eiker 4. januar, gjør at politiet konkluderer med at det var en ulykke.

- Vår konklusjon ut fra de undersøkelsene som er gjennomført, er at dette er en tragisk ulykke og at det ikke har skjedd som følge av en straffbar handling, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker.

Undersøkelsene viser at brannen oppsto som følge av «tilført varme fra en varmekilde», men at det ikke er mulig å si sikkert hva den varmekilden var.

Sammen med konklusjonen fra de tekniske undersøkelsene, ble også navnene på de omkomne frigitt: Gro Irene Tiedemann (50), Knut Gustavsen (65) og Torill Kristin Fredriksen Nilsen (62).

Alle tre var fra Nedre Eiker.

Forrige uke kom den foreløpige obduksjonsrapporten, som viste at de tre døde av kullosforgiftning.

- Det er ikke påvist noen ytre skader på de døde, og dødsårsaken er etter all sannsynlighet kullosforgiftning, heter det i rapporten fra Rettsmedisinsk institutt.

(NTB)

ULYKKE: De tekniske undersøkelsene etter brannen som kostet tre mennesker livet i Nedre Eiker 4. januar, gjør at politiet konkluderer med at det var en ulykke. Her lensmann Torill Sorte ved Nedre Eiker lensmannskontor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ULYKKE: De tekniske undersøkelsene etter brannen som kostet tre mennesker livet i Nedre Eiker 4. januar, gjør at politiet konkluderer med at det var en ulykke. Her lensmann Torill Sorte ved Nedre Eiker lensmannskontor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer