ÅSTEDET: De to døde ble funnet her, et steinkast fra et bolighus i den lille bygda Ytre Torheim. Foto: IRIS SKADAL
ÅSTEDET: De to døde ble funnet her, et steinkast fra et bolighus i den lille bygda Ytre Torheim. Foto: IRIS SKADALVis mer

Politiet: - Drap og selvdrap

- Kommunen er i sjokk og dyp sorg, sier ordføreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet mener nå at de to mistenkelige dødsfallene i Ytre Torheim i Nordfjord skyldes drap og selvdrap. Det går fram av en pressemelding Inger Lill Lanes, lensmann i Stryn, har sendt ut nå i formiddag.

De to, som ble funnet døde utendørs på en privat eiendom rett før midnatt, er henholdsvis en kvinne på 44 år og en mann på 57 år. Begge har tilknytning til Eid kommune.

- De er ikke i slekt, men nære bekjente, opplyser lensmannen, og legger til at det er «omstendigheter på åstedet» som ligger til grunn for politiets antakelse om drap og selvdrap. Det ble for øvrig tidlig klart at politiet ikke leter etter noen ekstern gjerningsperson.

Hva som ligger bak hendelsen, vites foreløpig ikke, men Dagbladet.no erfarer at vitner skal ha hørt skudd i det aktuelle tidsrommet. Kripos er tilkalt fra Oslo for å bistå med de tekniske undersøkelsene, i tillegg skal vitner avhøres.

Ytre Torheim er ei lita bygd, og er sterkt preget av dødsfallene.

- Eid er i sjokk og dyp sorg. Dette er en liten kommune, og jeg hadde god kjennskap til begge de avdøde, sier kommunens ordfører Sonja Edvardsen til Dagbladet.no.

Ordføreren fikk melding om hendelsen allerede klokka 01 i natt, og kommunens kriseteam ble raskt sammenkalt for å bistå de pårørende.

- Vi vil åpne alle tilbud for begge familiene så lenge det er nødvendig, sier Edvardsen, som opplyser at det så langt ikke er tatt stilling til hvor og når en eventuell minnestund vil finne sted.

LITA BYGD: Ytre Torheim er et lite lokalsamfunn som nå er hardt rammet av dødsfallene. Foto: IRIS SKADAL
LITA BYGD: Ytre Torheim er et lite lokalsamfunn som nå er hardt rammet av dødsfallene. Foto: IRIS SKADAL Vis mer