Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: - Ektemannen skjøt Janne Jemtland i hodet og plantet blodspor

Politiet har funnet det de mener er drapsvåpenet i Jemtland-saken.

JANNE JEMTLAND: Innlandet politidistrikt ved politiadvokat André Lillehovde van der Eynden og etterforskningsleder Trond Blikstad orienterer om status i etterforskningen og tidslinjen frem mot hovedforhandling. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Janne Jemtland ble borte natt til 29. desember 2017 og meldt savnet dagen etter.

Jemtland (36) ble funnet død i Glomma over to uker etter at hun forsvant.

Ektemannen (47) er siktet for drap. Han nekter straffskyld for drap, men har selv knyttet seg til hendelsen. Politiet mener Jemtland (36) ble skutt, men har ikke kommentert dødsårsaken.

- Plantet blodspor

Politiet holder i dag en pressekonferanse om drapssaken på politihuset på Hamar.

- Vår teori er at paret kom til deres felles bopæl den aktuelle kvelden. Kort tid seinere bli Janne Jemtland skutt i hodet. Hun blir påført én dødelig skuddskade i hodet.

- Etter dette mener politiet at siktede fjerner bevis. Det samles snø med blod i på åstedet. Janne Jemtlands kropp fjernes, og det samme gjør mobilen. Det er snø fra gårdsplassen politiet mener ble funnet på de to blodsporene nærmere sentrum, sier van der Eynden.

Politiet mener ektemannen fjernet den blodig snøen i bil til de to blodsporene som ble funnet i nærheten av Brumunddal sentrum i dagene da det fortsatt pågikk en leteaksjon etter Jemtland.

Politiet mener deretter den siktede mannen fraktet Jemtland til Eid bru i Våler før han kastet henne uti Glomma. Brua ligger omkring åtte mil fra parets bolig. Ifølge politiet var hun loddet med et batteri. Politiet mener deretter mobiltelefonen hennes ble ødelagt og gjemt. Denne er ennå ikke funnet.

Drapsvåpenet

Politiet fant først drapsvåpenet 8. mai i år i Vangsåsen.

- Det er sendt til undersøkelser, og har ennå ikke fått resultatet av de, men mener vi har funnet rette våpen, sier etterforskningsleder Trond Blikstad.

Ifølge politiet har siktede gitt informasjon om at politiet kunne finne våpenet der det ble funnet tidlig i etterforskningen. Politiet har hatt fire store aksjoner på å finne det.

- Vi har mye informasjon knyttet til telefonen uavhengig av om vi har funnet den eller ikke, sier Blikstad.

Politiet har gjennomført flere søk etter at snøen forsvant.

Tause om dødsårsak

FUNNET: Leteaksjonen etter Janne Jemtland pågikk i flere dager. 13. januar ble hun funnet i Glomma. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FUNNET: Leteaksjonen etter Janne Jemtland pågikk i flere dager. 13. januar ble hun funnet i Glomma. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Han sier de er i sluttfasen av etterforskningen, og at det er et stort materiale som ligger til grunn. Politiet vil levere etterforskningen til statsadvokaten før sommeren.

Etter planen skal rettssaken opp Hedmarken tingrett fra 12. november. Politiet sier de blant annet venter på den endelige obduksjonsrapporten av Jemtland - politiet ønsker ikke å si noe mer om dødsårsaken.

20. mai meldte VG at den foreløpige obduksjonsrapporten viste at Janne Jemtland (36) døde av drukning. Politiet vil i dag ikke kommentere dette.

Avgjørende spor

Politiet fant avgjørende spor som førte til at hennes mann ble siktet for drap. Dagen etter påviste han for politiet et sted i Glomma ved Eid bru i Våler hvor den døde kvinnen ble funnet.

Ifølge politiet viste den foreløpige obduksjonsrapporten da at Janne Jemtland ble skutt og døde 29. desember.

Store mengder

Totalt har politiet avhørt 400 personer, og politet har foretatt rundt 250 beslag i saken.

Jemtlands ektemann erkjenner ikke skyld etter siktelsen om drap.

Han beskriver det som har skjedd som et uhell.

Mannen er blitt avhørt sju ganger av politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media