Politiet: - Emebet (41) drept av en av sine restaurant-ansatte

Den antatte gjerningsmannen (55) skal ha satt fyr på restauranten etter drapet og er selv livstruende skadd.

ÅSTEDET: Drapet skjedde inne i selve restaurantlokalet, og ble oppdaget da nødetatene rykket ut til en brann. Foto: BJØRN LANGSEM
ÅSTEDET: Drapet skjedde inne i selve restaurantlokalet, og ble oppdaget da nødetatene rykket ut til en brann. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet bekrefter i kveld at mannen som ble funnet alvorlig brannskadd på åstedet for drapet i restauranten Mama Afrika i Galleri Oslo på onsdag, nå er siktet for forsettlig drap på den norsketiopiske restaurantsjefen Emebet Abrha Woldtenssae (41).

Ansatt i restauranten Det var klokka 04.50 onsdag morgen at politiet ble varslet om en kraftig brann i Galleri Oslo. Da de kom til brannstedet - den etiopiske restauranten Mama Africa - fant de kvinnen død og mannen skadd.

- Det er summen av etterforskningen som gjør at mannen nå er siktet for forsettlig drap. Situasjonen er litt spesiell siden han ennå ligger livstruende skadd på sykehus, sier politioverbetjent Grete Metlid, fungerende sjef ved seksjonen for vold- og seksualforbrytelser, til Dagbladet.

Den siktede mannen er en 55-åring som er iransk statsborger men har bodd i Norge i lengre tid. Han er kjent for politiet fra før, men Metlid vil ikke kommentere om mannene er tidligere straffedømt i alvorlige saker.

Politiet jobber ut fra at mannen var ansatt i restauranten der drapet skjedde. Emebet Abrha Woldtenssae var innehaver av Mama Afrika.

- Vi forstår det som at mannen var knyttet til stedet gjennom et arbeidsforhold, sier Metlid.

Påsatt brann Politiet tror at det også var siktede som startet brannen i restauranten, trolig like etter drapet.

- Ettterforskningen har styrket mistanken om at brannen var påsatt. Foreløpig er han kun siktet for drap, men dette kan bli endret, sier Metlid.

Hun vil ikke gå inn på om politiet har funnet et motiv for drapet.

- Det må vi komme tilbake til. Om tilstanden hans seinere tillater det, ønsker vi å avhøre ham, sier Metlid.

Politiet har i dag jobbet intensivt med å få varslet pårørende både til drapsofferet og til siktede, som ennå svever mellom liv og død.

- Kvinnen hadde familie blant annet i utlandet, som nå er varslet, sier politioverbetjenten

Emebet Abrha Woldtenssae skal ha kommet til Norge for omkring 15 år siden. Restauranten har vært i drift siden 2005. Kvinnen var tidligere gift, men skal nå være skilt. 41-åringen skal ikke ha hatt barn i Norge.

FUNNET DREPT: Emmebeth Abrha (41) ble funnet død i restauranten hun drev i Galleri Oslo. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Emmebeth Abrha (41) ble funnet død i restauranten hun drev i Galleri Oslo. Foto: Privat Vis mer