DRAMATIKK: En mann ble skutt i knærne med hagle og gjerningsmannen ble senere funnet skutt og drept i Risør i ettermiddag. Foto: Anne Grete Strandquist
DRAMATIKK: En mann ble skutt i knærne med hagle og gjerningsmannen ble senere funnet skutt og drept i Risør i ettermiddag. Foto: Anne Grete StrandquistVis mer

Politiet: - Gjerningsmannen tok sitt eget liv

Desperadoen i Risør skjøt en mann med hagle, tente på hybelen sin og tok deretter livet av seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Det forteller politistasjonsjef Odd Holum i kveld.

Den skadde ringte politiet
Politiet fikk en telefonoppringning klokka 18.11 i kveld.

- Personen som ringte sa at han var blitt skutt i beina, sier Holum. Den skadde skal videre ha navngitt gjerningsmannen i telefonsamtalen.

Gjerningsmannen dro fra lagerlokalet hvor han skjøt personen i knærne og hjem til leiligheten sin. Deretter satte han bopælen i flammer. Politiet fant ham død i leiligheten.

- Han var påført ytre skader, opplyser Odd Holum. Politiet mener mannen tok sitt eget liv.

Den avdøde haglemannen skal være en 44 år gammel mann fra Risør.

Måtte trekke seg ut
Det var svært dramatisk da brannvesenet tidligere i dag rykket ut til det de trodde skulle være en helt vanlig brannalarm.

- Vi fikk en inn en alarm klokken 18.18 og vi rykket ut på en vanlig måte som et vaktlag. Da vi kom fram viste det seg at det var røykutvikling, og vi tilkalte også et vaktlag fra Arendal, uttalte Terje Rømyr, vaktsjef ved 110-sentralen i Agder tidligere i kveld.

18.35 gikk røykdykkerne inn i huset, men fem minutter senere fikk brannvesenet beskjed fra politiet om å trekke seg ut.

- Vi fikk melding fra politiet om at det var et skarpt oppdrag, og derfor trakk jeg ut røykdykkerne, sier Rømyr. Deretter avventet brannvesenet slukningen til politiet hadde sikret området.

Det hele skal ha startet da politiet fikk melding om skyting i et lagerlokale.

- Vi fant en person som er skutt i et lagerlokale. Han er skutt i knærne med haglegevær. Gjerningsmannen rømte fra stedet, men vi vet hvem gjerningsmannen er, uttalte operasjonsleder Per Lauvnes til Dagbladet.no i ettermiddag.

Ble beskutt

- Like etterpå får vi melding om brann i et hybelhus der denne personen bor. Da brannvesenet kom frem, ble de beskutt. Vi har satt i gang full væpnet aksjon. Men det er alt jeg kan si nå. Det er mye som skjer, uttalte operasjonslederen.

Ved 19.45-tiden var situasjonen ved hybelhuset under kontroll, melder politiet.

ÅSTEDET: Teknikere gjorde sine undersøkelser i kveld. Foto: Tomm W. Christiansen
ÅSTEDET: Teknikere gjorde sine undersøkelser i kveld. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer