Politiet: - Har en viss idé om hvor brannen startet

162 beboere reddet ut etter brann på asylmottak i Hemsedal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannen på Hemsedal statlige mottak er så godt som slukket, men det røyk fortsatt kraftig fra ruinene da Dagbladet var på stedet cirka klokken åtte onsdag morgen.

Politiet er allerede i gang med avhør av vitner, men de tekniske undersøkelsene må vente til brannruinene er kalde. Det kan ifølge innsatsleder Arnstein Skår i politiet ta så mye som et par dager.

- Har en viss idé Vitneobservasjonene skal imidlertid ha gitt politiet en pekepinn på hvilke deler av bygget som brant kraftigst, noe som kan gi indikasjoner på hvor brannen startet.

- Vi har en viss idé om hvor brannen har startet på bakgrunn av vitneobservasjoner, men det gjenstår en del etterforskning før vi kan si det sikkert, sier Skår til Dagbladet cirka klokken 07.30.

Sverige har i høst blitt rammet av flere branner i asylmottak, som alle har vist seg å være påsatt. Politiet har foreløpig ingen grunn til å si hva som har skjedd i Hemsedal.

- Dette kan være helt uskyldig. Spekulantene kan bare få spekulere, men det er helt umulig å si noe om så tidlig i etterforskningen, sier Skår.

Reddet ut Det var cirka klokken halv to i natt at politiet først fikk melding om brannen på Hemsedal statlige asylmottak på Tun i Hemsedal. Alle de 162 beboerne ble reddet ut, og er nå innkvartert på forskjellige plasser i bygda.   

Det er kun kontor- og administrasjonsdelen av mottaket som er ødelagt av brannen. Fløya hvor asylsøkerne bor, står helt uskadd - mye på grunn av godt arbeid fra brannvesenet og en skillevegg som har stanset flammene fra å spre seg.

Det holdes pressekonferanse i forbindelse med brannen på kultursalen i Hemsedal kommune klokken kvart over ni. Dit kommer representanter fra nødetatene og fra Hemsedal kommune.

Mottaket som brant i natt, har vært i drift i seks år, og drives av VAM AS. I tillegg har kommunen fått tre nye mottak i forbindelse med flyktningkrisen i høst. Det har gjort at den lille fjellkommunen med omtrent 2400 fastboende nå har cirka 600 flyktninger bosatt i kommunen.

Dagbladet følger pressekonferansen.

Politiet: - Har en viss idé om hvor brannen startet