SØK: Politiet anser Langvannet ved ekteparet Hagens bolig som en del av det utvidede åstedet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Politiet: - Har funnet gjenstander i Langvannet

Etter tre dagers søk med dykkere i Langvannet, bekrefter politiet at det er gjort nye funn i forsvinningssaken hvor Anne-Elisabeth Hagen er savnet.

Etterforskningen fortsetter for fullt i forsvinningssaken hvor Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober. Fredag avsluttet politiet sitt søk med dykkere i Langvannet like ved ekteparet Hagens bolig. Mandag opplyser de at det ble gjort funn i løpet av de tre dagene søket pågikk.

- Det ble funnet enkelte gjenstander som må undersøkes nærmere, og eventuelt sjekkes inn eller ut av saken, sier politiinspektør Tommy Brøske i en pressemelding mandag morgen.

Samtidig opplyses det at politiet nå har fått inn 1352 tips i forbindelse med det som etterforskes som en bortføring.

- Slik saken står nå, er det av hensyn til den pågående etterforskingen, svært begrenset hva politiet kan kommentere rundt konkrete detaljer, opplyser Brøske.

Har hatt kontakt

Det har snart gått tre uker siden politiet gikk ut offentlig med forsvinningen. Da var det gått ti uker siden Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Siden har tipsene strømmet inn, men politiet står fremdeles uten svar på hvor 68-åringen, som er gift med milliardær Tom Hagen, befinner seg.

Samme dag som Hagen forsvant, ble det også funnet et brev med et krav om løsepenger i eneboligen til ekteparet. Kravet skal ha vært på nærmere 90 millioner kroner i kryptovaluta.

Siden har kommunikasjonen mellom de antatte gjerningspersonene og familien vært svært liten. Torsdag i forrige uke gikk imidlertid familiens bistandsadvokat, Svein Holden, ut og sa at de den 16. januar fikk en ny melding.

- Dette er ikke noe bevis for livstegn eller bevis for at det er disse som har Anne-Elisabeth. På vegne av familien vil jeg først understreke at de synes det er positivt at de har blitt kontaktet etter offentliggjøringen, sa advokaten, og la til:

- Vi oppfatter det som et tydelig tegn på at Anne-Elisabeth er i live og at familien kan få henne tilbake. Vi vil imidlertid komme i bedre og annerledes kontakt med dem som hevder å ha Anne-Elisabeth.

Ingen gjennombrudd

Politiet har ennå ikke hatt noe gjennombrudd i saken. Tilbake sitter Anne-Elisabeth Hagens milliardærektemann Tom Hagen (68), tre voksne barn i 30- og 40-årsalderen og flere barnebarn.

Under søket i Langvannet forrige uke ble det av politiet understreket at det ikke var Hagen selv de søkte etter. Derimot ble vannet ansett som en forlengelse av ekteparets eiendom og åstedet hvor forsvinningen fant sted.

TIPS: Slik jobber politiet med tipsene som kommer inn i forsvinningssaken. Reporter: Audun Hageskal. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer Vis mer

Årsaken til at det ble ventet i 12 uker med å sette i gang søket i vannet, var ifølge politiet at det ikke var ønskelig mer eksponering enn nødvendig av etterforskningen. De har tidligere også uttalt at det ikke kan utelukkes at familien Hagen har vært overvåket i dagene før forsvinningen.

Mye overvåkningsmateriale

Parallelt med søket etter 68-åringen har politiet etterlyst to personer. Disse ble fanget opp av overvåkningskameraer ved Tom Hagens arbeidsplass, samme morgen som hans kone forsvant.

Samtidig som arbeidet med å identifisere de to pågår, har politiet sikret seg både video- og bildemateriale fra andre steder i Lørenskog-området. Disse blir nå gjennomgått.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer Vis mer

Til tross for at det ikke har vært sikre livstegn og lite kommunikasjon mellom de antatte gjerningsmennene og familien, opprettholdes ressursbruken på saken.

- Det er fremdeles et stort antall mennesker som jobber med denne, og vi opprettholder ressursbruken. Vi har prioritert saken høyt, og fortsetter med fullt trøkk. Det har vi ingen plan om å endre på det, sa etterforskningsleder Christian Berge til Dagbladet forrige uke.