VURDERER SAKEN:   Leder for seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas sier de har merket seg Pål Engers uttalelser og tar en løpende vurdering på hva de vil gjøre i saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VURDERER SAKEN: Leder for seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas sier de har merket seg Pål Engers uttalelser og tar en løpende vurdering på hva de vil gjøre i saken. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Politiet: - Ikke en fjern tanke å pågripe Enger

Innrømmet gullsmedran på Trygdekontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder for seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas sier til Dagbladet i kveld at påtalemyndighetene vurderer ranet av gullsmedforretningen David-Andersen i 2003, som innenfor foreldelsesfristen.

- Det er blitt vurdert i kveld som et grovt ran, der strafferammen er 12 år og foreldelsesfristen er 15 år, sier Aas til Dagbladet.

Vurderingen er blitt gjort etter at den tidligere fotballspilleren og mestertyven Pål Enger på NRK Trygdekontoret i kveld ifølge VG innrømte å stå bak ranet.

- Risikerer pågripelse - Vi har notert oss hva han sa, og påtalemyndighetene har vurdert dette til å være innenfor foreldelsesfristen. Vi tar nå en løpende vurdering av hva vi gjør, sier Aas.

Dagbladet snakket tidligere i kveld med strafferettsprofessor Alf Petter Høgberg ved Universitetet i Oslo, som sier at dersom politiet finner Engers innrømmelse troverdig risikerer han å bli pågrepet allerede i morgen.

- Det er ikke en fjern tankegang det. Det er det ikke, sier Einar Aas ved Oslo politidistrikt.

- Tar fram saken - Men hva vi foretar oss og når, vil jeg ikke nærmere inn på nå, tilføyer han.

Han forteller at politiet nå vil ta fram ransaken fra 2003 «og se på alle sider av den».

- Vi vil ta opp hansken der man slapp den sist gang, sier han.