Politiet: - Ikke virkeligheten Innbyggerne: - Si unnskyld, Frp

Frps påstander om at Rosengård har innført sharialover møter hard motstand.

- NEI; NEI OG NEI: Direktør ved moskeen Islamic Center, politisjef i Malmö Børje Aronsson og bokseinstruktør for barn i Rosengård Hani Ibrahim (19) mener alle Frp tar feil om nærmiljøet deres. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet.no
- NEI; NEI OG NEI: Direktør ved moskeen Islamic Center, politisjef i Malmö Børje Aronsson og bokseinstruktør for barn i Rosengård Hani Ibrahim (19) mener alle Frp tar feil om nærmiljøet deres. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MALMÖ (Dagbladet.no): Verken innbyggere eller politiet i Malmö kjenner seg igjen i bildet Fremskrittspartiet formidler om et samfunn styrt etter islamske lover.

- Ikke en løsning Etter et møte med fire Frp-politikere i dag avkreftet politisjef Börje Aronsson at bydelen styres av islamister eller sharialover.

- Har dere erfaringer med at innbyggere krever at sharialov har forrang? - Nei, overhodet ikke. Og påstanden fra dette politiske partiet gjør ikke at vi kommer noe nærmere en løsning på alle problemene som Rosengård har, sier Aronssen med henvisning til fattigdom, arbeidsløshet og de sosiale urolighetene bydelen opplever.

Støtter SivPolitisjefen har flere ganger opplevd at det finne skepsis mot politiet blant innvandrere på grunn av opplevelser i fødelandet, men avviser at det har sammenheng med religion.

- Men de som bor her er så stigmatiserte fra før at utsagnet ikke går inn på dem, sier Aronsson til Dagbladet.no.Under flere diskusjoner med lokale kvinne- og kulturgrupper, politiet og brannvesenet i dag fortsatte Frp-delegatene å stå på sitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer