VIKTIG FRAMDRIFT:  CNN meldte i ettermiddag norsk tid at FBI hadde gjort betydelige framskritt i etterforskninga av terrorbombene i Boston. I kveld kom det fram at politiet skal sitte på videobilder der en mistenkt bærer bombebagen bort til åstedet. Foto: REUTERS/Dan Lampariello
VIKTIG FRAMDRIFT: CNN meldte i ettermiddag norsk tid at FBI hadde gjort betydelige framskritt i etterforskninga av terrorbombene i Boston. I kveld kom det fram at politiet skal sitte på videobilder der en mistenkt bærer bombebagen bort til åstedet. Foto: REUTERS/Dan LamparielloVis mer

Politiet: - Ingen er pågrepet for maratonbombene

Full forvirring etter meldinger om at én mann var tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Boston går ut på Twitter og avkrefter alle påstander om at én person er pågrepet i forbindelse med terrorbombene mot maratonet i byen.

Dette skjer etter et en tid med full forvirring og en rekke motstridende meldinger. Det startet da CNN siterte to påstått uavhengige kilder på at én mann var tatt, etter å ha blitt identifisert på to videoopptak fra åstedet.

Flere andre medier, inkludert FOX, AP og Boston Globe, kastet seg på og meldte det samme, mens andre store som CBS, NBC og ABC gikk ut fastslo at det var feil.

- Alt vi kan si for sikkert, er at alle kildene våre sier at det ikke har vært en arrestasjon, skriver NBCs Pete Williams på Twitter.

- FBI bekrefter overfor meg at ikke har noen i varetekt, sier House Homeland Security Chairman Michael McCaul.

En stund etter snudde også CNN, da tidligere FBI-visedirektør Tom Fuentes siterte tre høytstående kilder på at det ikke var foretatt en pågripelse. Han sa videre at etterforskerne ikke en gang har fastslått identiteten til den mistenkte i videoopptakene.

 Massivt presseoppbud utenfor retten i Boston. Foto: Vegard K. Kvaale / Dagbladet
Massivt presseoppbud utenfor retten i Boston. Foto: Vegard K. Kvaale / Dagbladet Vis mer

Senere kom CNN med ytterligere kilder som slo bein under den opprinnelige meldingen.

- Viser den andre bomba De aktuelle videoopptakene viser angivelig en mann som legger fra seg baggen på åstedet til den siste bomben, som gikk av tolv sekunder etter den første like ved målområdet til Boston Maraton.

Siden etterforskningen startet har blant andre politisjefen i byen, Ed Davis, gjentatte ganger oppfordret publikum om å sende inn det de måtte ha av bilder og video.

På en pressekonferanse i går sa han også at arbeidet med å sikre det som måtte være av videomateriale i området, startet samtidig som arbeidet med å ta hånd om de sårede.

Politiet har under etterforskningen stått overfor svært store mengder med materiale som har tatt lang tid å analysere.

Dagbladet kommer med mer.

(AP Photo/FBI)
(AP Photo/FBI) Vis mer