Politiet: - Jenter (12 og 14) ble tvunget til å begå lommetyverier gjennom hele Europa på vei til Norge

Kvinne og hennes sønn siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kvinne er sammen med sin sønn siktet for grov menneskehandel. Politiet mener kvinnens to døtre er blitt presset til å begå lommetyverier i en rekke land i Europa.

- To jenter på 12 og 14 år har begått lommetyverier opp gjennom hele Europa. Det er moren og broren som vi mener har satt dem til å gjøre dette. De er tatt ti ganger for dette i Sverige, sier leder av menneskehandelgruppa i Oslo politidistrikt, Thor Martin Elton, til NRK.

Jentene ble pågrepet 13. november da de satt i en drosje sammen med moren og broren. De har blitt arrestert flere ganger i Sverige, men satt fri fordi de er under den kriminelle lavalder. De ble pågrepet i Oslo etter at norsk politi ble tipset om at de hadde krysset grensen.

Spanet - Vi spanet på dem i området rundt Oslo S hvor de begikk tre lommetyverier. Vi valgte å pågripe alle fire i en drosje i Storgata. Da hadde den ene jenta tyvegods på seg, sier Elton.

Moren og jentenes bror er nå siktet for grov menneskehandel og utnyttelse av barn til tvangsarbeid. De har sittet varetektsfengslet i Oslo siden de ble pågrepet.

- Utnyttelse av barn til menneskehandel i så ung alder har en strafferamme på inntil ti års fengsel. Når de i tillegg velger å utnytte egne barn, ser vi på denne saken som veldig alvorlig, sier Elton.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer