Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anne-Elisabeth Hagen

Politiet: - Kan ha svaret

Gjorde nye undersøkelser i boligen i dag.

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen (69) er forvunnet, og antatt bortført. Foto: AFP / NTB Scanpix
FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen (69) er forvunnet, og antatt bortført. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag formiddag gjorde politiet nye undersøkelser i boligen til savnede Anne-Elisabeth Hagen (69) og hennes ektemann. Politiet tror de kan sitte på løsningen.

Ved 10.45-tiden fredag, 150 dager etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ankom to sivile politibiler Hagens bolig på Fjellhamar i Lørenskog. Politiet var på adressen i omtrent én time.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt opplyser til Aftenposten at politiet foreløpig ikke har fått svarene fra undersøkelsene de gjennomførte fredag formiddag.

UTFORDRENDE: Fire måneder etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, har politiet ennå ikke fått livstegn. Politiinspektør Tommy Brøske beskriver etterforskningen som utfordrende. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen 31. oktober i fjor. Politiet antar at hun er blitt bortført. Saken ble først offentlig kjent i januar i år.

Til NRK fredag kveld bekrefter politiet at de kan ha svaret på forsvinningssaken blant den store mengden av etterforskningsmateriale de har samlet inn.

- Det er god grunn til å tro det. Vi kan forvente at vi har sikret oss det vi har behov for, men om vi kan klare å finne svaret, det får vi nå se på, sier Brøske.

Politiets hovedteori er at kvinnen ble bortført fra huset. Politiet har bekreftet at det har kommet trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta i den antatte bortføringssaken. Det har imidlertid ikke kommet noen bevis på at Hagen er i live.

- Det er fortsatt slik at dette bekymrer oss. Det er klart at også vi selvfølgelig ser at dette kan trekke i retning av at det kan være mindre sannsynlig at Anne-Elisabeth Hagen er i live, sier Brøske.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!