Mann skutt i Oslo:

Politiet: - Kan være målrettet

Et omfattende søk pågår på Mortensrud i Oslo etter en eller flere gjerningspersoner som skjøt en ung mann flere ganger torsdag kveld.

PERSON SKUTT: En person er kritisk skadd etter å ha blitt skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo. Dette sier politiet om situasjonen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ung mann ble seint torsdag kveld skutt flere ganger utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo.

Mannen er kritisk skadd, og er kjørt til Ullevål universitetssykehus for behandling.

Hundepatruljer, patruljebiler og et helikopter bidrar nå i et omfattende søk etter en eller flere gjerningspersoner.

STORE MANNSKAPER: Politiet er på stedet med store mannskaper. Foto: Fredrik Hagen / NTB
STORE MANNSKAPER: Politiet er på stedet med store mannskaper. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Elever på innsiden

Hendelsen fant sted utenfor Lofsrud skole. På innsiden av skolen var det flere elever, forteller Erling Olstad, politiets innsatsleder på stedet, til pressen.

- Men vi har ingen informasjon om at hendelsen fant sted i tilknytning til en aktivitet på skolen, eller noen i tilknytning til skolen. Hvorfor hendelsen skjedde utenfor Lofsrud skole, er det for tidlig å si noe om.

En rekke vitner skal ha sett hele eller deler av hendelsen, og politiet jobber nå også med teknisk sporsikring, taktisk etterforskning og vitneavhør på stedet. De ber også eventuelle vitner som ikke har vært i kontakt med politiet, om å melde seg.

- En av hypotesene er at en eller flere gjerningspersoner kan ha løpt fra stedet, og vi søker aktivt og bredt i området, sier innsatsleder Olstad.

ALVORLIG: Politiets innsatsleder Erling Olstad karakteriserer hendelsen som svært alvorlig. Foto: Fredrik Hagen / NTB
ALVORLIG: Politiets innsatsleder Erling Olstad karakteriserer hendelsen som svært alvorlig. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Kan være målrettet

Politiet bekrefter at det ble avfyrt flere skudd mot den unge mannen, men det spesifikke antall skudd, er det for tidlig for politiet å si noe om.

- Hva gjerningsmannen har tenkt, det vet jeg ikke, men antall skudd kan tyde på at dette er en målrettet handling, sier innsatsleder Olstad.

Han forteller videre at politiet ikke har noen indikasjoner på at gjerningspersonen(e) kan være farlig for øvrigheten i området.

Politiet vil den nærmeste tida blant annet fortsette med å ta vitneavhør på stedet, sikre spor og kartlegge videoovervåkningssystemer i området.

- Dette er en alvorlig hendelse, og vi tar den på høyeste alvor, sier Olstad.

SPORSIKRING: Politiet vil den nærmeste tida gjennomføre omfattende sporsikring på stedet. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SPORSIKRING: Politiet vil den nærmeste tida gjennomføre omfattende sporsikring på stedet. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Fikk flere meldinger

Politiet og AMK fikk flere meldinger om hendelsen klokka 22.22. Store mannskaper fra både politiet og AMK rykket ut til stedet.

Politiet nådde åstedet først, og ga den skutte livreddende førstehjelp på stedet.

Deretter overtok ambulansepersonellet behandlingen på stedet, før den unge mannen ble ført til Ullevål sykehus.

Politiet har til gode å formelt identifisere den fornærmede, og kan derfor ikke gå ut med alder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer