RINGTE I NATT: Kirkeklokkene i Jar kirke i Berum startet av uklare grunner å ringe klokka 00.30 i natt. Med sokneprest Thomas Berbom på telefonen greide brannvesen og politi å avslutte klokkespillet. Dette bildet er fra en kirkeklokke i St. Vitus-katedralen i Praha. Foto: Petr David Josek / Scanpix
RINGTE I NATT: Kirkeklokkene i Jar kirke i Berum startet av uklare grunner å ringe klokka 00.30 i natt. Med sokneprest Thomas Berbom på telefonen greide brannvesen og politi å avslutte klokkespillet. Dette bildet er fra en kirkeklokke i St. Vitus-katedralen i Praha. Foto: Petr David Josek / ScanpixVis mer

Politiet: - Kirkeklokkene startet egen konsert 00.30 i natt

- Klokkesalutten hadde nok passet bedre på nyttårsaften, spøker presten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under overskriften «Da klokka klang» skriver Asker og Bærum politidistrikt i sin pressemelding i dag om hvordan kirkeklokkene i Jar kirke i natt helt plutselig begynte å ringe.

- Kirkeklokkene begynte en egen konsert ca kl 00.30. Det viste seg og være en teknisk feil. Brannvesenet og prest fikk stanset klokkespillet, skriver operasjonsleder Per Ivar Iversen i pressemeldinga.

Sokneprest i Jar menighet, Thomas Berbom forteller til Dagbladet at han slapp å rykke ut til kirka sjøl, men at han via telefon veileda brannvesenet slik at de fikk skrudd av klokkespillet.

- Klokkesalutten hadde nok passet bedre på nyttårsaften, sier han.

- Kan det bli tilfelle?

- Nei, nå har vi tatt hovedsikringen på hele klokkanlegget.

Beklager overfor naboer Presten forteller at ingenting tyder på at noen har startet kirkespillet med vilje.

- Jeg veit egentlig ikke hva som er årsaken, men det er ingen tegn på herværk. Vi har hatt service på ringeapparatet etter jul. Kanskje kan spillet ha startet som en slags ettervirkning av det.

- Har det skjedd før?

- Nei, ikke meg bekjent.

Soknepresten forteller at de aller fleste som han har snakket med i dag, har tatt det hele med et smil. Likevel vil han beklage overfor naboer som kan ha blitt vekket av kirkeklokkene.

- Hyggelig med konsert I motsetning til politiet vil ikke Berbom karakterisere nattens klokkespill som en konsert.

- Det var nok bare vanlig kiming som kom fra klokkene i natt, men det er hyggelig at politiet anser det som en konsert.

- Og vi fikk aldri sunget «Kling no, klokka» i jula, spøker han, og viser til julesalmen skrevet av den norske salmeforfatteren Elias Blix.