Snø og glatte veier:

Politiet: - Kjør forsiktig

Snø og glatte veier fører til problemer på veiene flere steder i landet.

SNØ: Vinterens første snøfall skaper problemer mange steder. Bildet er fra Oslo tirsdag formiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SNØ: Vinterens første snøfall skaper problemer mange steder. Bildet er fra Oslo tirsdag formiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Flere steder i landet melder politiet om vanskelige kjøreforhold og problemer i trafikken på grunn av snøværet.

- Snøen kommer som julekvelden på kjerringa, opplyser Henning Andersen i Sørvest politidistrikt til NTB.

- Begynner å dra seg til

Politiet i hovedstaden melder om flere trafikale hendelser i forbindelse med snøværet.

- Det gikk greit på morgenen i dag, men nå begynner det å dra seg til og vi forventer mer problemer utover dagen, sier Line Skott, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge politiet er det flere kjøretøy som sliter på det glatte føret og de opplyser at det er flere biler med slitte vinterdekk ute på veiene.

Operasjonsleder Skott har en klar oppfordring til bilistene:

- Hold god avstand, kjør etter føret og ta en liten titt på dekkene og se til at de er i henhold til standard, sier Skott.

Endte i elva

I Porsgrunn ble to mennesker reddet opp av vannet, etter at en bil endte i elva.

- Vitner har fortalt at bilen kom i for høy fart ned Stangs gate. Den klarte ikke svingen, og bilen havnet dermed rett i elva. Det er snø og glatt på brygga, sier operasjonsleder i politiet Lene Nordbø til NRK.

De første snøbygene rammet Vestlandet natt til tirsdag, og siden har deler av Sørlandet og store deler av Østlandet fått snø.

Vegtrafikksentralen meldte like før klokka fem om redusert framkommelighet på grunn av et trafikkuhell på E39 i Lund kommune.

- Kjør forsiktig

Ifølge Sørvest politidistrikt har et vogntog kjørt ut av veien. En lyktestolpe er påkjørt, og det lekker drivstoff fra en trekkvogn.

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss sier til NRK at den første snøen ofte kommer overraskende på folk, og oppfordrer folk med sommerdekk til å la bilen stå.

- Det blir ofte en del uhell fordi en ikke er vant med slike kjøreforhold når snøen kommer. Vi oppfordrer derfor folk som skal ut og kjøre nå, om å kjøre forsiktig, seier Gislefoss.

For dem som syns det er litt tidlig med snø i midten av november, har meteorologene på Twitter en klar beskjed:

- Statistisk sett kommer første snøfall 14. november. Med andre ord klaffer det perfekt i år!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer