Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: - Kunne trengt marinejegere

Innleide amerikanske marinejegere for å passe på fulle nordmenn. Det er Strömstad-politiets ønskedrøm for skjærtorsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Strömstad styrker bemanningen og innfører bilfri sone i sentrum skjærtorsdag.

- Hvordan forbereder politiet seg på skjærtorsdagen?

- Vi har leid inn en gjeng med amerikanske marinejegere, sier vaktsjef Torbjörn Hanson ved politiet i Strömstad, og ler.

- Vi på politistasjonen har tullet litt med at amerikanske marinejegere er det eneste som hadde hjulpet skikkelig. Men vi får vel klare oss selv dette året også. Det er heldigvis bare en dag i året, sier vaktsjef Hanson til Dagbladet.

For første gang stenger politiet av Strömstad sentrum. På den måten håper de å unngå «rånekjøringen». Tidligere har mange norske ungdommer reist inn til Strömstad med bil og drukket åpenlyst i passasjersetene.

- Vi håper at det blir mindre interessant å fylle bilen med berusede ungdommer for å kjøre rundt og drikke i bilen. Dessuten gjør vi dette av rene sikkerhetshensyn. Tidligere har det vært nesten umulig for utrykningskjøretøyer som ambulanser å komme fram denne dagen, sier Torbjörn Hanson.

Alle som vil inn i Strömstad sentrum skjærtorsdag, må parkere bilen på anviste parkeringsplasser utenfor sentrum. Fra parkeringsplassene går det busser. For dem som heller vil gå, er gangavstanden ifølge politiet et par kilometer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media