Politiet: - Løy om piratdrosje-voldtekt

Politiet mener den 25 år gamle kvinnen som hevdet hun ble voldtatt i en piratdrosje i Bergen i helgen løy om hendelsen. Nå er hun siktet for falsk forklaring, og hun risikerer streng straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har avhørt flere vitner, samt kvinnen som anmeldte voldtekten. Etter flere dagers intens etterforskning mener politiet at kvinnen har diktet opp historien. Politiet fester likevel lit til kvinnens historie om at hun tok en piratdrosje i Bergen natt til søndag.

Kjennetegn

Kvinnen forklarte at hun satt seg inn i en bil og avtale med sjåføren en sum for å bli kjørt hjem. Da bilen skulle til å kjøre satt en annen mann seg inn i bilen. Kvinnen hevder det var denne mannen som voldtok henne mellom Veiten og Damsgård i Bergen. Bilen kvinnen satt på med var en rød sportsbil med to dører og svart spoiler bak.

Politiet har snakket med flere uavhengige vitner som skal ha sett den aktuelle bilen på strekningen i tidsrommet kvinnen hevder hun ble voldtatt. Disse vitnene mener kvinnen ikke ble voldtatt, skriver Bergens Tidende. Avisen skriver også at politiet har brukt omlag 15 dagsverk på å etterforske saken så langt, og at dette er politiressurser som kunne vært brukt til annen etterforskning.

Politiet har ingen formening om hvorfor kvinnen skal ha løyet om den angivelige voldtekten.

Reagerer strengt

Dersom kvinnen blir tiltalt for falsk forklaring og falsk anmeldelse, risikerer hun en streng straff. Domstolene slår hardt ned på slikt, fordi det undergraver domstolenes funksjon. Strafferammen for falsk forklaring er fengsel fra seks måneder.