<strong>SKUTT:</strong> Politiet på plass i Yven i Sarpsborg hvor en mann skal ha blitt skutt ved sin bopel. Han har opplyst at han ble skutt av ukjente, maskerte menn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SKUTT: Politiet på plass i Yven i Sarpsborg hvor en mann skal ha blitt skutt ved sin bopel. Han har opplyst at han ble skutt av ukjente, maskerte menn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Politiet: - Mann skutt i hodet i Sarpsborg

Den fornærmede er en 21 år gammel, nylig narkodømt, mann, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld fikk politiet melding om at en mann var blitt skutt i sin egen bolig på Yven i Sarpsborg.

Etter skyteepisoden klarte fornærmede å ta seg til en nabo, som varslet politiet. Meldingen utløste en væpnet politiaksjon, og store styrker ble satt inn samt at åstedet ble sperret av.

Mannen var ved bevissthet da han ble sendt til Sykehuset Østfold på Kalnes, og skal ikke være livstruende skadd.

- Alt tyder på at han har blitt skutt i hodet. Den fornærmede sier det selv, og politiet har grunn til å tro at det stemmer, bekrefter jourhavende jurist, Jon Granrud, overfor Dagbladet torsdag morgen.

Narkodømt

Sarpsborg Arbeiderblad melder at den fornærmede er en 21 år gammel, nylig narkodømt, mann.

Ifølge avisa ble 21-åringen for få dager siden dømt for en rekke straffbare forhold som ble begått i 2017 og 2018. Det mest alvorlige han ble domfelt for, var salg av 400 gram marihuana for omtrent ett år siden.

Retten vurderte det faktum at 21-åringen erkjente samtlige forhold, og at dette har hatt betydning for oppklaring av forholdene, som formildende. Mannen ble dømt til 21 dagers ubetinget fengsel, og 100 timers samfunnsstraff.

<strong>SKUTT:</strong> Torsdag morgen sier politiet at alt tyder på at mannen er blitt skutt i hodet. FOTO: Tore Meek / NTB Scanpix
SKUTT: Torsdag morgen sier politiet at alt tyder på at mannen er blitt skutt i hodet. FOTO: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

Undersøkelser

Granrud sier at det foreløpig er ukjent hvor mange skudd som er avfyrt, men opplyser at politiet har etterforsket hendelsen i løpet av natta.

- Vi har foretatt avhør av fornærmede, gjort tekniske undersøkelser utenfor boligen og søkt med hunder. Torsdag formiddag vil selve åstedet bli undersøkt av krimteknikere, sier han.

Søker gjerningspersoner

Onsdag kveld forklarte den fornærmede at gjerningspersonene var maskerte, men disse opplysningene vil ikke Granrud bekrefte.

- Hvordan gjerningspersonene var kledd, og hvordan de var tildekket, har vi ikke noen klar formening om.

Det politiet er ganske sikre på, er at det dreier seg om flere enn én gjerningsperson. Politiet har ennå ikke klart å identifisere gjerningspersoner, og har således ikke noen mistenkte i saken.

Politiet ønsker tips i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer