Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: - Mannen (42) drepte kona (38) på verandaen

Ektemannen (42) siktet. Vil ikke la seg avhøre i dag.

FUNNSTEDET: Den døde 38-årige kvinnen ble funnet på familiehusets veranda. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET
FUNNSTEDET: Den døde 38-årige kvinnen ble funnet på familiehusets veranda. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det er fortsatt helt uklart hvorfor 38-årig trebarnsmor fra Skreia på Toten i natt ble drept. Hennes 42-årige ektemann ringte selv og meldte fra at han hadde tatt livet av henne. Han sitter nå i arresten på Gjøvik, i påvente av avhør og fengsling.

Det er nå klart at kvinnen ble funnet død på verandaen hjemme på Skreia.

- Det kan jeg bekrefte. Kripos holder fortsatt på med sine undersøkelser, samtidig som vi avhører vitner, sier politiinspektør Ketil Myhre ved Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Avviser avhør
Motivet for hvorfor den 42-årige mannen skal ha tatt livet av kona og moren til hans barn - hvorav to var hjemme da drapet ble begått - er en gåte. Den drapssiktede mannen vil ikke bli avhørt i dag.

- Han har avvist å la seg avhøre i dag, det vil trolig ikke skje før i morgen, opplyser 42-åringens forsvarer Harald Gjølme til Dagbladet.

Gjølme har hatt et møte med sin klient i dag, men vil ikke utdype hva som ble sagt, før etter morgendagens avhør og fengslingsmøte.

- Hvordan er tilstanden hans?

- Den er uavklart; han blir sjekket av en psykiater som skal bringe den på det rene, svarer Gjølme.

Han akter å begjære at fengslingsmøtet i morgen går for lukkede dører.

- Det er av to grunner - av hensyn til eventuelle familieforhold som kan bli omtalt, samt hans uavklarte psykiske tilstand, sier advokaten.

Ukjent drapsvåpen
Politiet vil ennå ikke gå ut med hva slags drapsvåpen som ble brukt. Det er kjent at den siktede 42-åringen eide et skytevåpen, men det skal ikke ha vært dette som ble brukt under drapet.

Parets tre sønner er tatt hånd om av venner av familien.

I dag kom det fram at helsetjenesten i Østre Toten kommune så seint som i går vurderte 42-åringens psykiske helsetilstand, etter en bekymringsmelding til politiet, som ble initiert av tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen.

Mannen troppet opp på Reinsvoll psykiatriske sykehus i nabokommunen Vestre Toten i går, etter henvisning fra sin fastlege - men ble ikke innlagt.

Sterk kritikk
Abrahamsen er sterkt engasjert i saken etter å ha hatt kontakt med den drapssiktede mannen flere ganger i forbindelse med at han følte seg forfulgt. Det var han som ba 42-åringens advokat sende bekymringsmeldingen, etter å ha møtt klienten i Oslo på tirsdag, og han gir politiet det glatte lag for håndteringen av saken.

- Da vi møttes, så jeg ammunisjon i bilen, der barna også satt. Han var svært preget og hadde klare tegn på begynnende psykoser, men ville ikke erkjenne sin egen situasjon, sa Abrahamsen til Dagbladet tidligere i dag.

- At politiet varslet lege og lot være å møte mannen da han reiste fra Oslo og hjem til Skreia, er for dårlig. Dette kunne gått annerledes, nå må politiet forklare seg, krever den tidligere politimannen.

I dag framholdt politiinspektør Myhre at det i bekymringsmeldingen, som politiet fikk fra 42-åringens advokat, ikke inneholdt opplysninger om trusler eller vold. Derfor ble ikke mannens registrert skytevåpen inndratt.

Drapet går hardt innpå Skreia, et tettsted med ca. 1300 innbyggere, og det ble i kveld bli avholdt et minnesamvær.

ETTERFORSKNING: Tekniske etterforskere fra Kripos holder på å saumfare åstedet, samtidig som poiltiet foretar avhør av vitner. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET
ETTERFORSKNING: Tekniske etterforskere fra Kripos holder på å saumfare åstedet, samtidig som poiltiet foretar avhør av vitner. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling