Politiet: - Mennene har gått under jorda

- Det stemmer overhodet ikke, sier forsvarer.

FORKYNNINGSDRAMA: Andrea Voldum, her med bistandsadvokat John Christian Elden, venter på at dommen fra Borgarting lagmannsrett skal bli forkynt for to av mennene som ble frikjent for voldtektsanklagene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORKYNNINGSDRAMA: Andrea Voldum, her med bistandsadvokat John Christian Elden, venter på at dommen fra Borgarting lagmannsrett skal bli forkynt for to av mennene som ble frikjent for voldtektsanklagene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag kveld meldte Nettavisen at to av de tre mennene som er frikjent for voldtektsanklagene i Hemsedal-saken, er etterlyst av politiet.

De har ikke møtt opp for å få dommen forkynt, og politiet skal ikke vite hvor de er. Derfor er ikke dommen rettskraftig ennå. Kathe Wilhelmsen i Nordre Buskerud politidistrikt sier at det ikke har lyktes dem å få dommen forkynt for to av mennene.

- Et nytt forsøk på å sende dem papirene er akkurat gjort. Det er 14 dager siden vi sendte dommen for første gang, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

- Mennene har gått under jorda på grunn av all mediedekningen, sier Wilhelmsen.

Hun sier de har fulgt vanlig rutine, og derfor etterlyst mennene.

- Gått under bakken

De tre mennene ble dømt til å betale 300 000 kroner oppreisningserstatning til henne, etter at et mindretall i Lagmannsretten frikjente dem for voldtektsanklagene.

Advokat Seland, som forsvarere en av mennene, benekter at klienten har «gått under bakken».

- Hva bygger politet en slik påstand på? De har ikke prøvd å få tak i mannen, og de har ikke tatt imot mitt tilbud om å forkynne dommen. Å gå ut med sånne utsagn som er helt uten innhold og mening, i en sak hvor mannen er frikjent, er meget alvorlig, sier Seland, som mener politiet etterlyser hans klient uten dekning, og at politiet har etterlyst klienten på feil premisser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer