Politiet: - Motivet var penger

Juha Turunen (44) angrer og tilstår kidnappingen av Minna Nurminen (26).

- HOLDT FANGET HER: I en leilighet i denne bygningen i Åbo skal 26 år gamle Minna Nurminen ha blitt holdt fanget i drøye to uker. Leiligheten ligger cirka en to timer lang kjøretur fra hennes hjem i Helsinki. Foto: ATTE KAJOVA
- HOLDT FANGET HER: I en leilighet i denne bygningen i Åbo skal 26 år gamle Minna Nurminen ha blitt holdt fanget i drøye to uker. Leiligheten ligger cirka en to timer lang kjøretur fra hennes hjem i Helsinki. Foto: ATTE KAJOVAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Det bekrefter politiet overfor den finske avisa Hufvudstadsbladet.

I dag framstilles den 44 år gamle politikeren og forretningsadvokaten fram for varetektsfengsling i Helsinki. Rettsmøtet går for lukkede dører, men ifølge politiet var motivet for kidnappingen penger.

- Han uttrykker også anger, opplyser politiet til avisa.

Mannen er siktet for å ha kidnappet og holdt milliardærdatteren Minna Nurminen skjult i sin leilighet i Åbo i over to uker. Mannen skal ha gitt henne mat, men skal samtidig ha gått på skolefest og levde et tilsynelatende normalt liv mens han holdt 26-åringen i fangenskap.

Familien til den kidnappede kvinnen valgte å betale løsepenger i håp om at hun skulle bli sluppet fri. Løsesummen er ikke offentlig bekrefter, men skal dreie seg om beløp opp mot ti millioner euro.

VG skriver i dag at kidnappingsofferet og hennes norske kjæreste hviler ut etter dramaet på et lite småbruk på den finske landsbygda.

ERKJENNER: Politiker og forretningsadvokat Juha Turunen (44). Foto: PRIVAT
ERKJENNER: Politiker og forretningsadvokat Juha Turunen (44). Foto: PRIVAT Vis mer