Politiet: - Mye folk overalt

Det er mange som nyter vårsola i Oslo lørdag kveld. Politiet sier folk stort sett oppfører seg pent.

AVSTAND: Det var stort sett god avstand mellom klyngene med folk i Sofienbergparken i Oslo lørdag. Foto: Brage Lie Jor / Dagbladet
AVSTAND: Det var stort sett god avstand mellom klyngene med folk i Sofienbergparken i Oslo lørdag. Foto: Brage Lie Jor / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 117 000 +473
innlagt125 +11
døde 757
påvist smittet 160 000 000+738.5K
døde 3 320 000 +13.6K
Se mer

Det er varmt og skyfri himmel i hovedstaden lørdag kveld. Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt sier til Dagbladet at de har fått meldinger om mye folk i hele distriktet.

- Det er mye folk overalt, men så er det enkelte steder som kanskje utpeker seg litt, sier Grøttum

Oslo politidistrikt dekker kommunene Oslo, Asker og Bærum.

Grøttum sier at det foreløpig går pent for seg.

- Det er rolig stemning og folk som nyter det fine været, sier han.

Mest opptatt av smittevern

Mange av dem som sitter i parkene lørdag kveld tar seg en pils. Noen steder sitter folk også trangere enn det som er lov etter coronareglene.

- Vi er mest opptatt av smittevern og at det ikke drikkes på offentlig sted, men vi har ikke sjanse til å stoppe alle som drikker, så vi prioriterer der folk er til sjenanse, sier operasjonslederen.

- Vi har gitt en instruks til alle patruljene som er ute, om at det bare er å gå inn og gi råd og si fra, men vi har jo også sanksjonsmuligheter, avslutter Grøttum.

Drikking av alkohol på offentlig sted i Oslo kan straffes med bøter. Normalt er denne boten på 2500 kroner.

Ungdomsfest i Agder

Det er ikke bare i Oslo at mange er ute lørdag kveld. Politiet i Agder melder om en ungdomsfest ved en ungdomsskole i Grimstad har gått overstyr.

- Melding om at mye ungdom er samlet der og at det er en del mindreårige som er beruset, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Ungdommene løp da politiet ankom.

- Cirka 30 ungdommer på stedet som løper i alle retninger når politiet kommer, skriver politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer