Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: - Mye som tyder på at savnede Janne Jemtland nå er funnet

Politiet har en teori om hva som skjedde med Janne Jemtland og mener kvinnen som i går ble funnet på bunnen i Glomma, er den savnede 36-åringen.

- KAN VÆRE FUNNET: Politiet mener det er mye som tyder på at Janne Jemtland nå er funnet. Etterforskningsleder Trond Blikstad, politiadvokat André Lillehovde van der Eynden og Ringsaker-lensmann Terje Krogstad holder pressekonferanse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- KAN VÆRE FUNNET: Politiet mener det er mye som tyder på at Janne Jemtland nå er funnet. Etterforskningsleder Trond Blikstad, politiadvokat André Lillehovde van der Eynden og Ringsaker-lensmann Terje Krogstad holder pressekonferanse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL / OSLO (Dagbladet): Politiet mener kvinnen som i går ble funnet i bunn av Glomma er savnede Janne Jemtland.

Det var dykkere fra brannvesenet som fant kvinnen ved Eid bru ved Våler i Hedmark - omkring sju mil fra Brumunddal, der politiet tidligere har søkt.

Søket etter Janne Jemtland pågikk for fullt i området da kvinnen ble funnet, og ingen andre var savnet i området. Jemtlands ektemann er siktet for drap og nekter straffskyld etter siktelsen.

- Har en teori

Politiet holdt søndag pressekonferanse om siste nytt i saken.

Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden, Ringsaker-lensmann Terje Krogstad og etterforskningsleder Trond Blikstad er til stede på pressekonferansen.

- Det er mye som tyder på at det er savnede Janne Jemtland som nå er funnet, sier van der Eynden på pressekonferansen.

Politiet sier de har en teori om hva det er som har skjedd med Jemtland, men at det gjenstår mye av etterforskningen og at den fortsatt vil pågå med stor styrke.

GJORDE FUNN: Dykkere gjorde i går funn i elva Glomma ved Eid bru i Våler kommune, omkring sju mil fra Brumunddal. Politiet ønsker tips fra området. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GJORDE FUNN: Dykkere gjorde i går funn i elva Glomma ved Eid bru i Våler kommune, omkring sju mil fra Brumunddal. Politiet ønsker tips fra området. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

De vil ikke gå inn på drapsteorien.

- Vi har en teori om hva som har skjedd med Janne, og anser de siste dagers utvikling som et stort gjennombrudd i saken. Vi er imidlertid ikke i mål med etterforskningen.

- Søkte fire ganger

Politiet fortsatt er funn knyttet til ransakelsen som er bakgrunnen for siktelsen.

- Vi hadde gjort søk på eiendommen tre ganger før søkene på fredag. Vi fikk imidlertid et gjennombrudd onsdag og torsdag som førte til det. I tillegg hadde vi søk på naboeiendommen, sier van der Eynden.

BER OM TIPS: Ringsaker-lensmann Terje Krogstad sier politiet er interessert i tips om mistenkelig oppførsel i området ved Braskereidfoss og Eid bru i Våler kommune. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BER OM TIPS: Ringsaker-lensmann Terje Krogstad sier politiet er interessert i tips om mistenkelig oppførsel i området ved Braskereidfoss og Eid bru i Våler kommune. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Politiet sier de fortsatt ønsker tips i saken.

- Vi er særlig interessert i tips i forbindelse med observasjoner rundt Eid bru, sier lensmann Krogstad.

- Mistenkelig oppførsel

Det er tre bruer i nærheten av der liket av kvinnen ble funnet, og Eid bru, som er nærmest funnstedet, ligger lengst sør av disse.

- Vi ønsker observasjoner i området om det som kan være mistenkelig oppførsel eller om noen har merket seg noe, sier Krogstad.

Politiet vil i dag ikke gå inn på tidspunktene de ønsker informasjon om eller nærmere stedsangivelse.

Etterforskere fra Kripos bistår fortsatt politiet i etterforskningen av drapet, og det foregår fortsatt undersøkelser på parets eiendom.

- Den er fortsatt sperret av, og det er gjort mye funn som nå kvitteres ut. Det er mange undersøkelser som skal gjøres, sier politiadvokat van der Eynden.

Politiet har fått inn 250 tips i Janne-saken.

Ektemannen siktet

Jemtland ble sist sett i sitt hjem i Brumunddal 29. desember. Fredag ble ektemannen pågrepet og siktet for drap. Bakgrunnen for pågripelsen er spor funnet på ekteparets eiendom.

Politiet omtaler funnet av kvinnen og siktelsen av ektemannen som et stort gjennombrudd.

Politiet har ikke ønsket å kommentere hva disse funnene var, men Hamar Arbeiderblad skrev i går at det var Janne Jemtlands blod som ble funnet og at det utløste pågripelsen av ektemannen.

Avisa skriver at politiet brukte helikopter for å frakte sporet til Oslo midt under den pågående ransakingen av boligen.​ Politiet hentet også ut to biler og en traktor fra eiendommen.

Ektemannen erkjenner ikke straffskyld. Han vil bli framstilt for fengsling i Hedmarken tingrett på Hamar klokka 13.00 i morgen.

- Enorm belastning

Janne og ektemannen har to barn. Inger Johanne Reiestad Hansen er bistandsadvokat for de pårørende, og sa følgende til Dagbladet i går.

- Generelt sett er det bedre å finne noen - uansett hvor dramatisk og tragisk det er - er det bedre enn at man ikke har kunnskap. Hvis det er henne, vil barna kunne få en grav å gå til. Det er tross alt en bitteliten trøst, sier Reiestad Hansen til Dagbladet.

- Det at man ikke finner noen, er ofte veldig vanskelig å leve med, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!